Atletico Madrid, Real Betis'i farklı yendi

Atletico Madrid, Real Betis'i farklı yendi

- Atletico Madrid: 5 - Real Betis: 1

MADRİD (AA) - İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 31. haftasında Atletico Madrid, sahasında oynadığı maçta Real Betis'i 5-1 yendi.

Fernando Torres'in 36. dakikada gelen golüyle öne geçen Atletico Madrid, 41. dakika Griezmann ile farkı ikiye çıkardı ve ilk yarı da bu skorla sonuçlandı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Atletico Madrid, 64. dakikada Juanfran ile skoru 3-0'a taşıdı. Real Betis'in bu sezonki en golcü ismi olan Ruben Castro, 78. dakikada takımının tek golünü atarak, farkı 2'ye indirdi: 3-1.

Ev sahibi ekip, 81. dakikada Griezmann ve 91. dakikada Thomas ile Real Betis ağlarını iki kez daha havalandırarak sahadan 5-1 galip ayrıldı.

Puanını 70'e çıkaran Atletico Madrid, lig sıralamasında ikincilikteki yerini korudu. Real Betis ise 34 puanla 14. sırada yer aldı.


- Simeone: "Biz üzerimize düşeni yaptık"


Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, "Bu akşam oynanacak El Clasico'da ne sonuç çıkarsa çıksın biz üzerimize düşen işi bugün yaptık." dedi.

Real Madrid'in yenmesi durumunda Barcelona ile aralarındaki puan farkının 6'ya ineceğini hatırlatan Simeone, "Eğer Barcelona yenerse de Real Madrid ile farkı 4'e çıkartacağız. Barcelona ile mücadele etme heyecanını son haftalara kadar taşıyıp, çalışmaya ve inanmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Başarılı teknik adam, 5 Nisan Salı günü Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Barcelona ile karşılaşacak olmalarıyla ilgili, "Onlara karşı oynadığımız her maç farklı. En iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Yarın sabah ilk yapacağım şey, sakat oyuncularımın (Vietto, Godin, Gimenez, Savic) durumunu öğrenmek olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Real Betis'in 34 yaşındaki forveti Ruben Castro, bu hafta da gol atarak, La Liga'da bu sezonki toplam gol sayısını 16'ya çıkardı. Real Betis'in bu sezon attığı 28 golün 16'sında imzası bulunan İspanyol futbolcu, La Liga'da gol krallığı yarışında 9. sırada yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :