Atlar bahar idmanında

Atlar bahar idmanında

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bahar ve yaz dönemlerinde yük taşımacılığı ile tarımda kullanılan atlara, havaların ısınmasıyla sahipleri tarafından günde 2 saat idman yaptırılıyor

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kış boyunca ahırlarında kalan, bahar ve yaz döneminde yük taşımacılığı ile tarımda kullanılan atlara, sahipleri tarafından idman yaptırılmaya başlandı.

Bozat köyünde yaşayan at sahipleri, kış boyunca ahırda kaldıkları için hamlanan hayvanlarına, havaların ısınmasıyla günde 2 saat idman yaptırıyor.

Bahar ve yaz döneminde yük taşımacılığı ile tarımda kullanılan atlar, etrafı halen karlı olan tarlalarda sahipleri tarafından gezdiriliyor.

Köy sakinlerinden Hasan Talu, bahar hazırlıklarına başladıklarını belirterek, "Uzun kış döneminde, 5-6 ay ahırlarında kapalı kalan atları, etrafı karlı da olsa tarlalara çıkarmaya başladık. Normal gezintiden sonra, atlara kısa ve uzun koşularla idman yaptırıyoruz. Bundan sonra tohum ekiminden tarlaların biçilmesine kadar atlarımızı kullanacağız." dedi.

İstanbul'dan köyüne tatile gelen Muharrem Karatoprak ise atların dışarı çıkarılmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Doğal hayatta at binmek ayrı bir keyif. Sırf bunun için köyüme geldim. Atlar ham olduğu için çok koşturmuyoruz, yormuyoruz, dikkat ediyoruz. Elimizden geldiğince iyi bakmaya çalışıyoruz. Bu hayvanlar kış döneminde sadece su içmek için dışarı çıkıyor. Böyle günlük ufak antrenmanlarla atları hazırlıyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :