Atilla Kart Başbakan'a yüklendi

Atilla Kart Başbakan'a yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Derbent ve Hüyük ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. Kart, yaptığı konuşmada, başbakan ve Konya milletvekillerinin yalan söylediğini iddia etti

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Derbent, Hüyük ilçeleri ve bağlı beldelerde halkla buluştu. Kart, Derbent ve Hüyük ilçeleriyle birlikte beldelerinde halka hitap ederek Başbakana yüklenerek, “T.C. yöneten başbakan ve hükümetin milletvekilleri halkı kaldırıyor. Eti alüminyum ve yapılan diğer özelleştirmelerde yalan söylenerek halkamız kandırıldı. İşsiz olan kardeşimiz asgari ücretle iş bulan komşusuna düşman haline geliyor.

Bütün bunların bir hesabı olmalı ve vermelidir. Bunları sorgulayıp görmeniz gerekiyor. Zorda kaldı mı başbakan manevi değerlerimizi istismar ediyor. Hepimiz aynı dine mensubuz ve Müslüman’ız. Orta doğu da ve dünyada Müslümanlığın en güzel yaşandığı bir ülkeyiz. Neden istismar ediliyor? Ben size söyleyeyim. Soygun ve yolsuzluk düzenini ört bas etmek için istismar ediliyor. Vatandaşlarımız arasında ayrım yapmayacağız. Hepsi bizim insanımız ve değeridir. Ayrımcılık yapılıyor.

Başbakan ve hükümet bunu yapıyor. Konya tarım kenti AKP hep destek veren bu kente neden destek verilmiyor? Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV’yi kaldırmıyorsun. Ama gemicilerde ÖTV’yi kaldırıyorsun. Bu günah değil mi? Hani Konya’ya hizmet yağacaktı. Ne oldu. Ne yaptılar? Hepsi ortada artık kararınızı vereceksiniz. 12 Haziran’da bunun hesabını sandıkta soracaksınız. Dış İşleri Bakanı Davutoğlu burulara devletin valisiyle gelmiş bu yanlıştır. O vali devletin valisi değil, AKP’nin valisidir. Parti devletine doğru gidiyoruz. Buralara gelenlere özelleştirmelerdeki yanlışlıkları, deniz feneri yolsuzluklarını ve holdingleri sorun ve kararınızı verin” dedi.

KADINLARIMIZA HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

Hüyük ve İmrenlerde beldelerinde Kart ve beraberindekileri kadınlardan oluşan grubun karşılamasından duygulanan Atilla Kart, burada da kadınlara seslenerek, “ İşte Cumhuriyet burada, Şalvarlısı, başörtülüsü, eteklisi, elleri nasırlı emekçi hanım kardeşlerim. Sizler Konya’nın gururusunuz. Cumhuriyet ve kazanımlarına sahipsiniz. Burada cumhuriyet kadınlarının güzelliği var. Sizleri güvenimiz sonsuzdur. Her Türk kadını gibi değerlerimize sahipsiniz. CHP iktidarında sizler aile sigortası uygulamasıyla rahatlayacaksınız. Her türlü desteği göreceksiniz” şeklinde konuştu.