Atılım Üniversitesinde "Liseler Arası Yemek Yarışması"

Atılım Üniversitesinde "Liseler Arası Yemek Yarışması"

Yarışmada, Polatlı Özel Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri "Uğur Balığı" adlı yemekle birinci oldu

ANKARA (AA) - Atılım Üniversitesinde düzenlenen FAT CHEF 5 "Liseler Arası Yemek Yarışması"nda Polatlı Özel Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri "Uğur Balığı" adlı yemekle birinci oldu.

Atılım Üniversitesinde Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği tarafından "Geleneksel Türk Mutfağında Balık" temasıyla düzenlenen yemek yarışmasına Ankara'nın farklı ilçelerinden 11 ayrı liseden öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin zorunlu olarak levrek ve patates kullanarak yaptıkları yemekler, TAFED Başkanı Zeki Açıköz, 5 yıldızlı otellerde görevli şefler İsmail Güler, Şenol Bozkurt, radyo programcısı Özgür Aksuna'nun da aralarında olduğu jüri tarafından tadıldı.

Yapılan puanlamanın ardından, Polatlı Özel Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri "Uğur Balığı" adlı yemekle birinci, Özel Atlantik Fen Lisesi öğrencileri "Atlantikoviç" adlı yemekle ikinci, Tınaztepe Anadolu Lisesi öğrencileri "Levrek Nirvana" adlı yemekle üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödül ve plaketleri Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Akay, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gonca Güzel Şahin ve TAFED Başkanı Zeki Açıköz tarafından verildi.

Atılım Üniversitesinde "Liseler Arası Yemek Yarışması"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :