Atiker Konyaspor, Shakhtar Donetsk deplasmanında

Atiker Konyaspor, Shakhtar Donetsk deplasmanında

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu beşinci maçında Shakhtar Donetsk ile deplasmanda karşılaşacak

 

KARTAL AVRUPA'DA İLK PEŞİNDE

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5.maçında bugün Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'in konuğu olacak. Yeşil-beyazlı ekip aynı zamanda bu maçla beraber Avrupa Kupalarında 5.mücadelesine çıkacak. Bu sezon ilk kez Avrupa sahnesine çıkacak yeşil-beyazlı ekip daha önce grupta çıktığı 4 maçta 1 beraberlik, 3 yenilgi alarak hiç galip gelmedi. Atiker Konyaspor, bugün gruptan çıkmayı garantileyen Shakhtar Donetsk'î yenerek tarihinde bir ilki başarmak istiyor.

SKUBİC'İN YERİNE, ÖMER ALİ

Atiker Konyaspor'da Braga karşılaşmasında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Skubic, Shakhtar Donetsk karşısında forma giyemeyecek. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın Skubic'in yokluğunda sağ bekte Ömer Ali Şahiner'e forma şansı vermesi bekleniyor. Temsilcimizde Skubic'in yanı sıra Vukovic'de sakatlığı nedeniyle forma giyemecek.

HEDEF GALİBİYET

Gruptaki 4 maçında 3 kez yenilen, 1 kez de berabere kalan Aykut Kocaman ve öğrencileri, lider olarak üst tura çıkmayı geçen hafta garantileyen güçlü rakibi  Shakhtar Donetsk karşısında UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Temsilcimiz sahadan galibiyet ile ayrıldığı takdirde UEFA'da ki macerasını diğer maçların sonucuna göre umutlarını son maça taşıyabilecek. Bunun için öncelikle Gent'in Braga karşısında kaybetmemesi gerekiyor. Yeşil-Beyazlılar sahadan beraberlik ya da mağlubiyetle ayrıldığı takdirde UEFA macerasına nokta koyacak.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Atiker Konyaspor, tamamladı. Maçın oynanacağı Arena Lviv'de akşam, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenman, koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Yeşil-beyazlı futbolcular daha sonra gruplara ayrılarak pas çalıştı. Antrenmanın basına kapalı gerçekleştirilen bölümünde ise Konya ekibinin, Shakhtar Donetsk maçının taktik çalışmasını yaptığı öğrenildi. Shakhtar Donetsk ile Atiker Konyaspor  TSİ 21.00'de Arena Lviv'de karşı karşıya gelecek.

untitled-2-copy-049.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler