Atık malzemeler sokak hayvanlarına yuva oldu

Atık malzemeler sokak hayvanlarına yuva oldu

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, sokak hayvanlarına geri dönüşebilen malzemelerle yuva oluşturdu

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, geri dönüşebilen malzemeler kullanarak, sokak hayvanlarına farklı tasarımlarla yuva yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarını unutmamak ve unutturmamak amacıyla hayata geçirilen proje, Bilgi Evleri’nin Becerikli Eller Kulübü öğrencileri tarafından yapıldı.

Birbirinden renkli malzeme ve farklı tasarımlarla yaptıkları yuvalar ile mama kaplarının içine yem ve su bırakan öğrenciler, çalışmalarını Küçükçekmece Gölü kenarındaki ağaçlara ve uygun yerlere yerleştirdi.

Sokak hayvanlarına sahip çıkmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen projeye katılan öğrenciler, doğadaki canlıların yaşaması ve yaşatılması için tüm vatandaşların duyarlı olması gerektiğine dikkati çekti. Öğrencilerin yaptığı çalışmalar, çevredeki vatandaşlar tarafından da beğenildi.

Sekiz yaşındaki Fatih Bilgi Evi öğrencisi Azra Gürgü, "Sokak hayvanları da can taşıyor. Bizlerin nasıl yemek ve su ihtiyacı varsa onların da var. Kuşlar için tuvalet kağıdının karton rulosunun üzerine şeker ve su kaynatarak şerbet yaptım ve üzerine de kuş yemleri yerleştirerek, ağaca astım. Onları bu sıcak havalarda susuz ve yemsiz bırakmayalım." ifadelerini kullandı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :