Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Ödülleri verildi

Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Ödülleri verildi

KONYA (AA) - Meram Belediyesi ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri", ödül töreniyle...

KONYA (AA) - Meram Belediyesi ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri", ödül töreniyle devam etti.

Etkinlikler kapsamında farklı ülkelerden gelen yemek şeflerinin gastro şovları ile ülkemizin ünlü halk ozanların katıldığı "Aşıkların Dilinden Yemek Kültürü" atışmaları büyük beğeni topladı.

Meram Belediyesi tarafından Tantavi Ambarı önünde geleneksel düğün pilavının ikram edildiği etkinliklerin ikinci gününde usta şeflerin gastro şovları büyük beğeni topladı.

Ülkemizin önde gelen şeflerinden İran asıllı Hazer Amani ve et profesörü olarak tanınan Günaydın Et Restaurantları Kurucu Ortağı Cüneyt Asan, Yunan Şef ve Yazar Maria Ekmektsioglou, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Tudahog Abudureyimu ile Simayi Wubulikashengmu'nun gerçekleştirdikleri gastro şovlar büyük ilgi gördü.

Usta şeflerin elinden çıkan ve Türkiye, İran, Yunanistan ve Çin mutfağından geleneksel lezzetleri yansıtan yemekleri tadan izleyiciler şeflere tam not verdi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ödül alan tüm işletme sahiplerini tebrik etti.

"Biz arzu ediyoruz ki kültürümüz adına kimler çaba sarf ediyorsa hepsini ödüllendirelim" diyen Toru, "Ancak belirli kriterleri taşıyan firmalar seçildi. İnşallah seneye genişleyerek programımız devam edecek. Burada özellikle Nevin Halıcı Hanımefendi’yi tebrik ediyorum. Kendisi Konya ve Türk mutfağına yıllarca çok büyük emek vermiş biridir. Uluslararası arenada mutfağımızı layıkıyla tanıtan biri olarak ödülü fazlasıyla hak ediyor." diye konuştu.

Programa, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Ankara Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy, Gümüşhane Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin ve davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :