ATB 2017 yılı hububat alımlarına başlıyor

ATB 2017 yılı hububat alımlarına başlıyor

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Borsasının (ATB) 2017 yılı hububat alımları, Borsanın Ahiboz Tesisleri'nde 10 Temmuz'da başlayacak. ATB'den yapılan yazılı...

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Borsasının (ATB) 2017 yılı hububat alımları, Borsanın Ahiboz Tesisleri'nde 10 Temmuz'da başlayacak.

ATB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, sezon alımları 30 bin tonluk çelik silolarının yanı sıra Borsa üyeleri tarafından yapımı tamamlanan 86 yatay depoda gerçekleştirilecek.

Çiftçiler ürünlerini satış salonunda doğrudan satabilecekleri gibi lisanslı depoda muhafaza ederek elektronik ürün senedine dönüştürebilecek.

Doğrudan satış işlemleri, gün içinde seanslar halinde sürekli tekrarlanacak. Her gün elektronik ürün senetlerinin alınıp, satıldığı ayrı bir seans düzenlenecek.

Açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) bu sezon da alımlara katılacağı belirtildi. TMO, alımlarını Ahiboz'daki lisanslı depolar üzerinden yapacak. Üreticiler, ürünlerini söz konusu lisanslı depolara bırakarak, alacakları elektronik ürün senetlerini, açıklanan fiyatlar üzerinden 2017-2018 döneminde de TMO'ya satabilecek. Ürünler, fiziksel analizlerin yanı sıra kimyasal analiz değerlerine göre de fiyatlandırılacak ve kaliteleri dikkate alınarak depolanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :