Atatürk portresi için gönüllü sayısı 7 bine ulaştı

Atatürk portresi için gönüllü sayısı 7 bine ulaştı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından 10 Kasım'da 10 bin kişiyle oluşturulması hedeflenen Atatürk portresi için başvuru sayısı 7 bine ulaştı

MERSİN (AA) - Mersin'de merkez Toroslar Belediyesi tarafından 10 Kasım törenleri kapsamında 10 bin kişiyle oluşturulması planlanan Atatürk portresi için 7 bin kişi kayıt yaptırdı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük canlı Atatürk portresi için hazırlıkların devam ettiğini belirtti.

Başvuru stantlarına ve ilgili belediye birim müdürlüklerine etkinlikte yer almak için kayıt yaptıran kişi sayısının 7 bine ulaştığını bildiren Tuna, şunları kaydetti:

"Etkinlik için bir hafta süre kaldı. Bugüne kadar kayıt yaptıranların sayısı 7 bine ulaştı ve kayıt yaptıran ilk 10 bin kişi tarihe geçecek bu portrede yer alacak. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü layıkıyla anmak ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacağımızın bir mesajını vermek için tüm gönüllü vatandaşlardan siyah giyinip 10 Kasım'da Toroslar Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak bu rekor denemesindeki etkinliğe katılarak, destek vermesini istiyoruz."

Öte yandan, canlı Atatürk portresinde yer almak isteyen gönüllüler için alışveriş merkezlerinde açılan stantlarda kayıtların devam ettiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :