Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyelerine, trafik, asayiş ve terör olaylarının önlenmesi konusunda eğitim verildi- Taksiciler Kooperatifi Başkanı Can:-"Eğitimlerde böyle olaylar vuku bulduğunda taksicilerin yapacaklarıyla ilgili birtakım görsell

İSTANBUL (AA) - Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyelerine, trafik, asayiş ve terör olaylarının önlenmesi konusunda Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından eğitim verildi.

Kooperatif binasında verilmeye başlanan eğitimler hakkında konuşan Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, tüm taksicilerin bu eğitimden yararlanacağını söyledi.

Can, bu eğitimde görüntülü unsurlardan da yararlanılacağını ifade ederek, "Eğitimlerde böyle olaylar vuku bulduğunda taksicilerin yapacaklarıyla ilgili birtakım görseller ve tatbikata benzer olaylar olacak." dedi.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının faillerinin buraya taksiyle geldiğini anımsatan Can, meslektaşlarını bazı konularda uyardıklarını söyledi.

Can, saldırıyı yapan teröristlerin yazın mont giymesinin dikkat çekici olduğunu dile getirerek, "O sıcak havada, içerideki bu işi fark eden arkadaşımız kadar, o taksicinin de daha uyanık olması gerekirdi. Çünkü Fatih'ten taksiye biniyorlar. Bu sıcakta üçünün de sırtında mont vardı. Bu mutlaka onun dikkatini çekmeliydi diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Can, olay günü taksicilerin yolculardan fahiş ücret talep ettiği iddialarına ilişkin bir soruyu şöyle cevapladı:

"Bizim üç tane cenazemiz var, bir tane ağır yaralımız var. On tane çeşitli yerlerinden yaralanan arkadaşlarımız var ama şu anda onların hepsi sanki unutuldu. Yani canımız gitti, malımız gitti. Bunların hiçbiri şu anda konuşulmuyor. Sadece sosyal medyada birinin, Twitter'dan 'taksiciler fahiş fiyatla yolcu taşıyor' diye böyle bir tivit atmasıyla, olay gündeme geldi. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz bunu alçaklık ve namussuzluk olarak görüyoruz. Bir depremde enkaz altında kalan bayanın kolundaki bilezikleri kesip almakla ya da hasta veya ağır yaralı birinin böbreklerini çıkarıp almakla bunun arasında bir fark göremiyorum. Böyle bir şey söyleniyor. Ama şu ana kadar henüz bir plaka daha verilmiş değil. Eğer varsa getirsinler, hemen şu otoparkın orada darağacını kuralım. Kanunlara bile bırakmayalım. Biz kendi kendimize bunu cezalandıralım."

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili birimlerinin görevlendirdiği yetkililer tarafından asayiş, trafik ve terör olaylarında taksicilerin yapması gerekenler konusunda eğitimler verildi. Eğitimlerde taksicilerin konuya ilişkin bazı soruları da yanıtlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :