Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Terör saldırısının ardından havalimanı çalışanlarına psikososyal destek sunulması için çalışma başlatıldı

İSTANBUL (AA) - Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından çalışanlara psikososyal destek sunulması için TAV Havalimanları tarafından çalışma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, TAV Havalimanları, 1 Temmuz'dan itibaren, Çalışan Sağlık Danışma Koordinasyon Merkezi'nde ruh sağlığı uzmanlarıyla iş birliği yaparak çalışanlarına psikososyal destek sundu.

İlk etapta saldırıdan doğrudan etkilenen çalışanlar için başlatılan destek, daha sonra TAV’ın tüm çalışanlarını ve yöneticilerini kapsayacak şekilde grup terapileri ile devam edecek.

Farklı kişi ve kurumların katkı sunduğu çalışmanın koordinasyonunda yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Aker, yaptığı açıklamada, terör olayını yaşamış, tanık olmuş ya da bir tanıdığının maruz kaldığını öğrenen kişilerde yaygın olarak şok, kaygı, korku, öfke, çaresizlik duyguları, gerginlik, uyku sorunları, yeme bozuklukları, ani irkilmeler, huzursuzluk, güvensizlik, sürekli tetikte olma hali, olayla ilgili görüntülerin tekrarlayıcı ve rahatsız edici biçimde akla gelmesi, odaklanma güçlükleri ve unutkanlık gibi belirtilerin görülebileceğini belirterek, "Geniş kitlelere yayılan ve toplumun güven duygusunu sarsıcı travmatik olaylarda toplumsal yapının yeniden inşa edilebilmesi, etkilenenlerin gündelik yaşantılarına geri dönebilmesi ve bireylerde ortaya çıkan psikolojik ve fiziksel etkilerin kontrol altına alınması amacıyla çalışmalar yapılması önemli bir gereksinimdir.” değerlendirmesini yaptı.

Çalışmaların bir yıllık süreçte Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki sabit bir merkezde, psikolojik travmalar ve afet çalışmaları üzerine uzmanlaşmış psikiyatr ve psikologlardan oluşan bir ekip tarafından TAV çalışanları ile dayanışma içerisinde yürütülmesi planlandı.

Psikososyal destek hizmetleri kapsamında bireysel görüşme ve tedavi yaklaşımları, eğitim toplantıları ve grup terapileri gibi uygulamalara yer veriliyor. Çalışmayla terörün yarattığı olumsuz ruhsal etkilenmelerin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Saldırının ardından çalışanların ve ailelerinin endişelerini gidermek amacıyla, TAV Havalimanları ve iştiraklerinin genel müdürleri de bir mektup kaleme alarak çalışanlarla paylaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :