Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:- "Türkiye, 79 milyon tek vücut olarak her zaman teröre karşı koymaya devam edecektir. Teröristlerin her türlü alçaklığına, kalleşliğine rağmen bu millet teröre karşı onurlu duruşunu koruyacak, güvenlik güçleriyl

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Türkiye, 79 milyon tek vücut olarak her zaman teröre karşı koymaya devam edecektir. Teröristlerin her türlü alçaklığına, kalleşliğine rağmen bu millet teröre karşı onurlu duruşunu koruyacak, güvenlik güçleriyle bu topraklarda terörizmin kökünü kazıyacaktır." ifadesini kullandı.

Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileğinde bulunan Karaaslan, "Terör bir kez daha masum sivilleri hedef alarak karanlık ve çirkin yüzünü göstermiştir. Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu saldırının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Karaaslan, saldırının "masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemi" olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bölücü terör örgütüne karşı verilen ve başarı sağlanan mücadelede, milletimizin huzur ve güveninin tesis edildiği bir dönemde, çevre ülkelerle normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkeleri, milletleri tehdit eden küresel bir olaydır. Türkiye, 79 milyon tek vücut olarak her zaman teröre karşı koymaya devam edecektir. Teröristlerin her türlü alçaklığına, kalleşliğine rağmen bu millet teröre karşı onurlu duruşunu koruyacak, güvenlik güçleriyle bu topraklarda terörizmin kökünü kazıyacaktır."

- Kadir Gecesi'ne doğru

Karaaslan, yarın Kadir Gecesi'nin idrak edileceğine işaret ederek, Kadir Gecesi'nin Allah tarafından "Ramazanın kalbi ve kıymetlisi" kılındığını ifade etti. Karaaslan, bu geceyi ihya etmenin yolunun, Kur'an'ın kadir ve kıymetini bilmekten geçtiğini belirtti.

Birçok hayır ve bereketi içinde barındıran, manevi hazzın yükseldiği bu mübarek gecede dua edilmesinin önemine değinen Karaslan, şunları kaydetti:

"Bu gecenin, geleceğimizi ve iç dünyamızı huzur ışığıyla aydınlatması, başta ülkemizin ve dünyanın İslam ile ilgisi olmayan, dili, dini ve ırkı olmayan, insanların huzur ve istikrarını bozmaya yönelen, masum insanların hayatına kasteden terör belasından kurtulması yegane temennimdir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler