Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şerifov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'ne taziye ziyareti gerçekleştirdi

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'ne taziye ziyaretleri gerçekleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Şerifov, Büyükelçi İsmail Alper Coşkun'a taziye dileklerini iletti ve Büyükelçilik'te açılan taziye defterini imzaladı. Şerifov'un yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov ve farklı ülkelerin büyükelçileri de büyükelçiliği ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

Büyükelçi Coşkun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e, devlet ricaline ve Azerbaycan halkına Türkiye'nin yanında oldukları için teşekkürlerini ifade etti.

Azerbaycan'ın her zaman Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğunu, sevinçler kadar kederin de Azerbaycan'da paylaşıldığını söyleyen Coşkun, "Bu dayanışma hissini görmek bizi son derece mutlu ediyor ve güç veriyor." dedi.

Terörün sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu vurgulayan Coşkun, "Hedef insanlıktır. Uluslararası toplumun tüm terör kaynaklarıyla aynı kararlılıkla mücadele etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :