Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletine başsağlığı dileyerek, bu tür hainliklerle ülkemizi ve milletimizi sarsmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını kaydeden Çelik, yapılan alçakça saldırının ülkemizin birlik ve beraberliğini zedeleyemeyeceğini ve aksine milletimizin teröre karşı daha fazla kenetleneceğini vurguladı.

Kayseri Barosu Başkanı Konaç da, terörün dilinin, dininin, ırkının, renginin olmayacağının, tüm insanlığı ilgilendiren küresel bir tehdit olduğunun yapılan alçakça saldırı ile bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

Bu saldırıda tüm masum insanların hedef alındığını, ülkemizdeki birliği, beraberliği sükun ve barışı bozmaya yönelik tasarlanan insanlık dışı bir eylem olduğunu ifade eden Konaç, açıklamasında şunlara değindi:

"Teröre verilecek en güzel yanıt, bu alçak ve karanlık güçlerin amaçlarının aksine birliğimize ve beraberliğimize daha sık sarılarak ve geleceğimize dair inancımızı daha da artırarak hayatımıza devam etmektir. Unutulmamalıdır ki, amacı ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce sahiptir.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hiçyılmaz da, eli kanlı küresel şebekelerin ve onların ülkemizdeki işbirlikçilerinin hain terör saldırılarını kınayarak terörü lanetledi.

Türkiye'nin kalkınma yolunda emin adımlarla yürüdüğü ve uluslararası arenada da güçlü kimliği ile yer aldığı bugünlerde gerçekleşen saldırının manidar olduğuna dikkati çeken Hiçyılmaz, "Ülkemiz kendi coğrafyasındaki karışıklıklara rağmen ekonomik, sosyal ve siyasal bakımdan güçlü konumda bulunmaktadır. Komşularıyla yakın ilişkiler kuran ve uluslararası siyasette önemli bir yeri olan Türkiye'nin önünü kesmek isteyen şer odakları gizli planlarını terör maşası ile gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar. Türkiye'nin geleceğini hedef alan küresel şebekelere karşı gün, birlik olma günüdür." ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Özden de, terörün her türlüsünü kınayarak, terörün sadece Türkiye'nin meselesi olmadığına vurgu yaptı. Dünyanın teröre karşı birlik olması ve insanlığın huzuru için mücadele vermesi gerektiğini belirten Özden, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler