Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

IKBY Hükümet Sözcüsü Dizayi: "Terör fırsatını bulduğu her yerde kendini belli ediyor. Bu yüzden hem bölgesel düzeyde hem de dünyada terörle mücadele cephesinin güçlendirilmesi gerekiyor"

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınayarak, terörle mücadele cephesinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

IKBY'nin Başbakanlık internet sitesinde yer alan açıklamasında Dizayi, "Kürdistan Bölgesel Hükümeti, dün gece Atatürk Havalimanı'na yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor. Kürdistan halkı ve hükümeti terörle mücadelede en ön cephede savaştığından dolayı, bu acının ne olduğunu çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.

Dizayi, terörün adres sormadığını bu saldırının bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Terör fırsatını bulduğu her yerde kendini belli ediyor. Bu yüzden hem bölgesel düzeyde hem de dünyada terörle mücadele cephesinin güçlendirilmesi gerekiyor." görüşünü dile getirdi.

Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Türk hükümeti ve halkına başsağlığı dileyen Dizayi, yaralılara acil şifa dileğinde bulunarak, yaşanan acıyı paylaştıklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler