Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Kazakistan, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını şiddetle kınadı- Başbakan Masimov, Başbakan Yıldırım’a başsağlığı diledi

ASTANA (AA) - Kazakistan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kazakistan'ın dün gece İstanbul’da düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadığı belirtilerek “Kardeş Türkiye hükümetine ve halkına, insanlık dışı cinayet sonucu hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Kazakistan’ın terörizmle mücadelede bütün çabaları desteklediğine işaret edilen açıklamada, geniş bir terörle mücadele koalisyonunun oluşturulması için uluslararası güçlerin koordinasyonunun pekiştirilmesi çağrısında bulunuldu.

- Başbakan Masimov'dan taziye mesajı

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov da 36 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından Başbakan Binali Yıldırım’a başsağlığı mesajı gönderdi.

Masimov, Twitter'daki resmi hesabından Türkçe yayımladığı mesajda, “İstanbul’daki terör saldırıları nedeniyle Sayın Binali Yıldırım’a ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum.” ifadesine yer verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :