"Atamalar, devlet korumasındaki gençlerin yüzünü güldürdü"

"Atamalar, devlet korumasındaki gençlerin yüzünü güldürdü"

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği Genel Başkanı Salih Çetin: - "Öğrenim durumlarına göre yapılan atamalar, devlet koruması altındaki gençlerin yüzünü güldürdü. Gençler bu yıl ilk defa uzmanlık alanlarına y

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği (YADER) Genel Başkanı Salih Çetin, "Öğrenim durumlarına göre yapılan atamalar, devlet koruması altındaki gençlerin yüzünü güldürdü. Gençler bu yıl ilk defa uzmanlık alanlarına yerleştirildiler. Böylece 30 yıl sonra kamu kurumlarındaki öğretmen, mühendis ve hemşire kadrolarına yerleştirme yapılmış oldu." dedi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet korumasındaki çocuklar için kurdukları derneğin çalışmalarına ve devlet korumasından yararlanan gençlerin kamu kurumlarına atanmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Derneğin hedef kitlesinin, yetiştirme yurtlarında büyüyerek ayrılanlar ve onların aileleri olduğunu ifade eden Çetin, devlet koruması altında barınan, korunmaya muhtaç çocukların maddi ve manevi sorunlarının çözümü için çalışacaklarını belirtti.

Aile birliğinin önemine ilişkin proje ve faaliyetler yürütüleceğini, çocukların her türlü tehlikeden korunmasının sağlanacağını dile getiren Çetin, her türlü koruma, yardımlaşma ve dayanışma ortamını oluşturmak amacıyla genel merkezi Ankara olmak üzere 41 ilde temsilcileriyle çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi dolayısıyla geçen hafta gerçekleştirilen törenle, gençlerin öğrenim durumlarına göre öğretmen, sosyolog, sosyal çalışmacı, mütercim-tercüman, mühendis ve hemşire gibi kadrolara atandığını hatırlatan Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrenim durumlarına göre yapılan atamalar, devlet koruması altındaki gençlerin yüzünü güldürdü. Gençler bu yıl ilk defa uzmanlık alanlarına yerleştirildiler. Böylece 30 yıl sonra kamu kurumlarındaki öğretmen, mühendis ve hemşire kadrolarına yerleştirme yapılmış oldu. Gençler 66 öğretmen, 29 mühendis, 9 avukat, 1 diş hekimi, 4 psikolog, 7 sosyolog, 6 sosyal çalışmacı, 1 eczacı, 2 fizyoterapist, 4 hemşire-ebe, 1 mütercim-tercüman, 1 istatistikçi olmak üzere 131 farklı unvanla istihdam edildiler.

Devlet korumasında yetişerek atanan bu kardeşlerimiz devletine ve milletine hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bunun yanı sıra halen görevde olanların daha önceden öğrenimlerine göre atanamamış olanların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik olarak öğrenimlerine uygun unvanlara sınavsız atanmaları için çıkarılan 7103 Sayılı Kanunun 25. maddesindeki düzenlemelerin daha kapsayıcı olması için çalışmalar devam ediyor."

Çetin, önceki yıllarda yılda bir kez yapılan yerleştirmelerin artık yılda üç kez yapılacak olmasının da gençler arasında sevinçle karşılandığını dile getirdi.

Devlet koruması altında sevgi evleri, çocuk siteleri gibi ortamlarda büyüyen çocukların öz güven sahibi olduğunu, toplumda sosyal uyum problemi yaşamadığını vurgulayan Çetin, bundan sonraki süreçte korunmaya muhtaç çocuklarla ilgili çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :