Atalay Filiz'in "kasten öldürme" davasında karar

Atalay Filiz'in "kasten öldürme" davasında karar

Seri cinayet zanlısı Filiz'in, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle "tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırma veya işlenmesini kolaylaştırma ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet

İSTANBUL (AA) - Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle "tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delileri ortadan kaldırma veya işlenmesini kolaylaştırma ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Filiz'in, "nitelikli hırsızlık" suçundan ise yeterli delillerin olmaması nedeniyle beraatine karar verildi.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Filiz ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, Fatma Kayıkçı'nın yakınları da hazır bulundu.

Tutuklu sanık Filiz savunmasında, tanıkların organize bir şekilde yalan söylediklerini öne sürerek, "Benim atılı suçu tasarlayarak işlediğimin delili olarak tanık Nurten Aydın'ın ifadesi geçmiş, benim maktulü takip ettiğim, tesadüfen görmüş gibi yaptığım, 3 hafta boyunca karşılaşmış gibi yaptığım, bu suretle cinayeti tasarlamış olduğum ileri sürülmüş." ifadelerini kullandı.

Sanık Filiz, tasarlayarak öldürmek istese bunu farklı yollardan yapabileceğini, maktul Fatma Kayıkçı ile aralarının iyi olduğunu anlatarak, "Yapacak olsam kapalı kapılar ardında yapardım." dedi.

Tarih öğretmeni Kayıkçı'yı yakalanmamak için öldürdüğü iddialarını da kabul etmeyen Filiz, "Fatma'yı yakalanmamak için öldürseydim, İzmir'de beni görünce polisi arayan şahsı da öldürürdüm. Yakalanmaktan korkuyorsam Tuzla'da ne işim var. Yakalanmamak düşünde olsam kapıyı çeker çıkar giderdim." diye konuştu.

Filiz, olayın parayla alakası olmadığını, hırsızlık suçlamasıyla ilgili tutarlı bir ifadenin de bulunmadığını ileri sürdü.

Fatma Kayıkçı'nın ailesinin avukatı Cengiz Tayfur da önceki beyanlarını tekrarladıklarını, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

Kayıkçı'nın oğlu Muhammed Kenan Kayıkçı ise "Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum." dedi.

Son sözü sorulan sanık Filiz, önceki beyanlarını tekrar ettiğini dile getirdi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Filiz'in "tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delileri ortadan kaldırma veya işlenmesini kolaylaştırma ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, "nitelikli hırsızlık" suçundan ise yeterli delillerin olmaması nedeniyle Filiz'in beraatini kararlaştırdı.

- Olay

Tuzla'da 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da belirlenmişti.

Üç yıldır aranan Filiz'in, sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul'da yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı tespit edilmişti.

Menderes'te yakalanarak İstanbul'a getirilen Filiz, Kayıkçı'yı tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce 13 Haziran 2016'da tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Filiz hakkında, "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak nitelikli hırsızlık" suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :