Ata toprağını Selanik'ten Samsun'a taşıyorlar

Ata toprağını Selanik'ten Samsun'a taşıyorlar

Düzce'den 20 bisikletli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak ve bayrağı Samsun'a ulaştırmak üzere Bolu'ya hareket etti

DÜZCE (AA) - Düzce'den 20 bisikletli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak ve bayrağı Samsun'a ulaştırmak üzere Bolu'ya hareket etti.

Dün akşam Sakarya ekibinden teslim alınan toprak ve Türk bayrağı, sabah saatlerinde Cedidiye Belediye Meydanı'nda toplanan 20 kişilik bisikletli ekibe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci tarafından teslim edildi.

Buradan yola çıkan bisikletli grup, D-100 kara yolunu takiben önce Kaynaşlı ilçesine ulaşacak. Ekip, daha sonra Bolu Dağı'nı aşacak ve yaklaşık 55 kilometre pedal çevirerek Bolu'ya gelecek. Burada kendilerini bekleyen bir başka ekibe taşıdıkları toprağı ve Türk bayrağını teslim edecek sporculara emniyet güçleri ve sağlık personeli de eşlik ediyor.

Ekibe eşlik eden Kaynaşlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Daşbaş, Selanik'ten alınan ata toprağı ve Türk bayrağını illerden illere ulaştırılacak şekilde, bisiklet sporcularıyla taşıdıklarını söyledi. Emanetin dün Sakarya ekibinden alındığını aktaran Daşbaş, "Emanetle bugün Düzce etabını geçiyoruz. Kaynaşlı'daki Karaçalı İlkokulu öğrencileri bizi yol üstünde karşıladı. Bugün Bolu Dağı etabı var, bu etap 25 kilometre tırmanışı olan bir etap. Zorlu bir etap, aynı zamanda oruç var, sporcularımız zorlanacaktır ama bu kutlu görevi yerine getirecekler." diye konuştu.

- Organizasyon

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümü çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyon, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğundaki törenle başlamıştı.

Organizasyon kapsamında Atatürk Evi'nden alınan toprak ve bayrak, Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde takdim edilecek.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :