Asya borsaları Çin hariç geriledi

Asya borsaları Çin hariç geriledi

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında, Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikası toplantısından çıkan kararların ardından negatif seyir izlenirken, Çin'de...

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında, Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikası toplantısından çıkan kararların ardından negatif seyir izlenirken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi pozitif ayrıştı.

BoJ'un dün başlayan ve bugün sona eren para politikası toplantısından, politika faizi ve parasal tabanın yıllık 80 trilyon yen artırılması programında değişiklik yapmama kararı çıktı. Söz konusu kararı 1'e karşı 8 oyla alan banka, birçok gelişmekte olan ekonomide büyüme hızının yavaşladığını, bu nedenle de ihracattaki toparlanmanın düştüğünü bildirdi.

Bankanın para politikalarında değişikliğe gitmemesine karşın, yavaşlayan küresel büyüme nedeniyle ülke ekonomisine ilişkin karamsar bir tablo çizilmesi sonrasında Nikkei endeksi günü yüzde 0,6 düşüşle 17.117,07 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,6 değer kaybıyla 113,103 seviyelerinden işlem görüyor.

Çin'de Şanghay bileşik endeksi, BoJ kararları sonrasında gerilerken, kapanışa doğru gelen tepki alımlarıyla yükselişe geçti ve günü yüzde 0,17 artışla 2.864,37 puandan kapattı.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,12 azaldı ve kapanışta 1.967,97 puan oldu.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,7 düşüşle 24.624,02 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,78 gerilemeyle 20.275,74 puanda seyrediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :