Asya borsaları BoJ kararları sonrasında yükseldi

Asya borsaları BoJ kararları sonrasında yükseldi

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında, Japonya Merkez Bankasının (BoJ) beklenmedik bir şekilde para politikası çerçevesinde değişikliğe gitmesi sonrasında...

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında, Japonya Merkez Bankasının (BoJ) beklenmedik bir şekilde para politikası çerçevesinde değişikliğe gitmesi sonrasında alış ağırlıklı bir seyir izlendi.

BoJ'un, dün başlayan ve bugün sona eren para politikası toplantısında, parasal genişlemenin güçlendirilmesi için yeni çerçeve belirlenerek, enflasyonda yüzde 2 hedefine ulaşana kadar "Getiri Eğrisi Kontrollü Parasal Genişleme" politikasına geçme kararı alındı. Banka ayrıca, politika faizini değiştirmeyerek yüzde eksi 0,1'de bırakırken, parasal taban hedefinden de vazgeçti.

Analistler, atılan adımlarla uzun vadeli tahvil faizlerinin yükselerek kısa vadeli tahvil faizleriyle arasındaki getiri eğrisinin açılacağını belirtiyor. Bu sayede bankaların vade tedirginliğinin azalarak kredi verme iştahının artabileceğini aktaran analistler, kararların ardından uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükselişe işaret ediyor.

Gelişmeler sonrasında Japonya'da 10 yıllık tahvil faizleri mart ayından bu yana ilk kez sıfırın üzerine yükselirken, Nikkei endeksi yüzde 1,9 artarak günü 16.807,62 puandan kapattı.

Dolar/yen paritesi ise saat 09.40 itibarıyla yüzde 0,8 değer kazancıyla 102,38 seviyelerinden işlem görüyor.

Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,2 artışla 3.028,7 puanda, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,4 yükselişle 2.034,0 puanda, Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,5 primle 28.674,2 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,6 değer kazancıyla 23.673,4 puanda bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :