ASÜ'de "İletişimde Ustalık Zirvesi" konferansı düzenlendi

ASÜ'de "İletişimde Ustalık Zirvesi" konferansı düzenlendi

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Arıbaş, iletişimin, öğretmenlik...

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Arıbaş, iletişimin, öğretmenlik mesleğinin temel araçlarından birisi olduğunu belirtti.

ASÜ'de, Dönüşüm Konağı Başarı ve Psikoloji Enstitüsü işbirliği ile "İletişimde Ustalık Zirvesi" konferansı verildi.

Öğretmen adayı öğrencilerin iletişim becerilerini artırmak için düzenlenen konferansta, iletişimin anlam ve önemi, iletişim yöntemlerinin neler olduğu, insan tanıma sanatı, algılama ve aktarma farklılıkları, etkili sunum, iletişimde ikna becerileri ve topluluk önünde iletişim ve liderlik gibi konularda sunumlar yapıldı.

Arıbaş, ASÜ Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada, eğitim fakültelerinin topluma ve ülkeye karşı sorumluluklarının olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Burada yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz, memleketin dört bir yanında görevlerini icra etmek için çaba içindeler. Burada öğretmen yetiştiriyoruz. Dolayısıyla öğretmenlik mesleği de ilişki ve iletişime dayalıdır. Öğretmenlik mesleği ve öğretme sanatında iletişimin rolü düşünüldüğünde, iletişimin bu mesleğin temel araçlarından birisi olduğunu söylemek mümkündür. Başarılı bir öğretmenin sahip olması gereken en temel becerinin, öğrencilerle başarılı ve etkili bir şekilde ilişki ve iletişim kurabilme becerisi olduğu açıktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler