ASO'nun istihdam seferberliği çalışmaları

ASO'nun istihdam seferberliği çalışmaları

ASO Başkanı Özdebir:- "(ASO üyesi firmalar) Yıl sonuna kadar 8 bin 388 kişinin işe alınması planlanıyor. Bu rakamın, Türkerler Holding’in 7 bin 279 kişilik istihdamıyla beraber 15 bin 667'ye ulaşması öngörülüyor"- Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, istihdam seferberliği kapsamında üyelerine ulaşmaya başladıklarını belirterek, "Yıl sonuna kadar toplam 8 bin 388 kişinin işe alınması planlanıyor. Bu rakamın, Türkerler Holding’in 7 bin 279 kişilik istihdamıyla beraber 15 bin 667'ye ulaşması öngörülüyor." dedi.

Özdebir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan istihdam seferberliğine yönelik çalışmalarıyla ilgili, Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Nurettin Özdebir buradaki konuşmasında, istihdam seferberliği çağrısının ardından üyeleriyle birçok toplantı yaptıklarını ve istihdama katkı sağlamaları halinde faydalanacakları destekleri üyelerine anlattıklarını aktardı.

İşsizliğe çare olması için başlatılan kampanya kapsamında bütün üyelere tek tek ulaşmaya başladıklarını belirten Özdebir, "Görüşmelere en hızlı büyüyen firmalarla başladık. Şu ana kadar 275 firma ile çalışmalarımızı başlattık. Bunlardan 183'ü sonuçlarını bize verdiler. Şubatta bin 645'i mavi yaka, 272'si beyaz yaka olmak üzere toplam bin 917 artı istihdam yakaladık. Nisana kadar da 2 bin 553 kişinin daha istihdam edileceği öngörülmekte. Yılın geri kalanında ise 3 bin 918 kişi daha işe alınacak. Yıl sonuna kadar toplam 8 bin 388 kişinin işe alınması planlanıyor. Bu rakamın, Türkerler Holding’in 7 bin 279 kişilik istihdamıyla beraber 15 bin 667'ye ulaşması öngörülüyor." diye konuştu.

Özdebir, firmalara yatırımlarını öne çekmelerini önerdiklerini de söyledi.

- "Personel sayımızı 2017'de yüzde 50 artırma kararı aldık"

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker de ekonomide yaşanan dalgalanmaların, küresel ve bölgesel istikrarsızlıkların yol açtığı psikolojik iklimden kaynaklandığını söyledi.

Holdingin devam eden projelerinde toplam yatırım miktarının 5 milyar dolar olduğunu dile getiren Türker, "Bugün Türkiye'nin her zamankinden daha hızlı koşmaya, üretmeye ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz. Türkiye ekonomisindeki istikrarın devamı için bundan sonra da çok daha güçlü bir şekilde çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Türker, Erdoğan'ın, istihdam seferberliği çağrısı doğrultusunda harekete geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkerler Holding olarak bu çağrıyı Türkiye'ye daha çok hizmet etmek için bir fırsat olarak değerlendirdik. Bu kapsamda iş verdiğimiz personel sayımızı 2017'de yüzde 50 oranında artırma kararı aldık. Halen 14 bin 500 olan personel sayısını, istihdam seferberliği kapsamında 2017'de 21 bin 779'a çıkaracağız. İlk aşamada Nisan sonuna kadar 2 bin 669 kişiyi işe alacağız. 2017 sonunda istihdam edeceğimiz yeni personel sayısı bin 165 beyaz yakalı, 6 bin 114 mavi yakalı olmak üzere 7 bin 279'u bulacak. Bu rakam, istihdam seferberliğinde bugüne kadar açıklanan en yüksek rakamdır. Bunun çok ciddi bir vaat olduğunun tabi ki farkındayız. Kararlılığımızı göstermek için bu sözümüzü yazılı hale getirip, bir raporla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da sunacağız. Bizi takip etmelerini isteyeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler