ASKON'dan yüzde 23’lük zamma tepki: Araç muayene bedeli makul rakamlara çekilsin

ASKON'dan yüzde 23’lük zamma tepki: Araç muayene bedeli makul rakamlara çekilsin

ASKON Konya İl Başkanı Atilla Sinacı, araç muayene ücretlerindeki yüzde 23’lük zamma tepki göstererek, fiyatın makul seviyeye çekilmesi çağrısında bulunarak, fiyatlarda indirim yapılmasını talep etti.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya İl Başkanı Atilla Sinacı, araç muayene ücretlerindeki fahiş yükselişe karşı açıklama yaptı. Başkan Sinacı, TÜVTÜRK'deki yüksek muayene ücretlerine ve yapılan yüzde 23'lük yeni zamma tepki göstererek, fiyatlarda indirim yapılmasını talep etti.

Başkan Sinacı, “TÜVTÜRK Araç Muayene ücretleri toplum fertleri tarafından hayli yüksek bulunmaktadır. Dolayısıyla insanların o paraları ödemesi mevcut durumda kolay değildir. Muayene bedeli toplamda 422 TL’ye çıkmasına herkes tepki göstermektedir. Yapılan işlem noktasında bu denli bir fiyat artışının olması kafaları karıştırmaktadır. Bugün her kesimden gelen zam tepkisine kulak verilmelidir. Devletimizin pandemi döneminde halka verdiği maddi destek ve sunduğu kolaylıklara tezat olan bu ücretler kabul görmemiştir. İş dünyası olarak TÜVTÜRK’ün vicdani ve realist bir tutum ile fiyatları yeniden gözden geçirmesi gerektiğini savunmaktayız. Ayrıca Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’dan ricamız da bakanlıkça belirlenen bu fiyatı yeniden düzenlemesi yönündedir. Daha makul rakamlar bu zor süreçte halkımıza da büyük bir destek olacaktır. Neticede binek araç sahipleri için 2 yıl, ticariler için 1 yıl gibi bir sürede ödenen bir miktar biz iş dünyası olarak da yüksek karşılanmıştır” dedi.

Sinacı, ASKON Konya Şubesi olarak gerekli makam ve mercilere de fiyatların çekilmesi yönünde talepte bulunduklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :