ASKON’dan KTO'ya teşekkür
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Konya'nın ekonomisinin, fuarların katkısıyla önem kazandığını, yeni yapılan fuar merkezinin de Konya'ya yakışır bir şekilde inşa edildiğini ifade etti.
ASKON Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tuncay Temiz, Ahmet Özer, Osman Başaran, Ali Umur, Selçuk Gencer ve Muaz Gülyiğit, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ü makamında ziyaret etti. ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Konya'nın tarım makineleri üretiminde ülke çapında önemli bir yer edindiğini, Konya’lı sanayicilerin de kaliteliyi uygun fiyata üretme adına önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
YILDIRIM: 15 MİLYAR DOLAR
İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ
Türkiye’nin gelişmesine ve büyümesine Konya sanayisinin de destek olduğunu belirten Yıldırım," Ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde Konya'nın 15 Milyar dolar ihracat rakamlarını yakalayabilmesi için daha çok üretmesi, daha çok satması ve yeni bakir pazarlar keşfetmesi gerekmektedir. Bu kapsamda fuarların da önemi yadsınamaz. Yeni yapılan 4 hol ve toplamda 6 hol ile birlikte Fuar alanımız, Konya'ya yakışmıştır. Artık daha düzenli, daha büyük ve daha organize bir hale gelen KTO-TÜYAP Fuar Merkezi, ülke dışından gelen katılımcılarında fazlasıyla dikkatini çekmiş, umuyoruz ki başta Tarım sektörü olmak üzere düzenlenecek diğer fuarlara da katılımcı sayısının artmasına neden olacaktır. Bizler ASKON olarak, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada şehrimizde gerçekleşen tüm fuarlara desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Bu vesile ile Konya'mıza güzel, geniş, ferah bir fuar merkezini kazandıran Başta şahsınız olmak üzere, KTO yönetimi, destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi ile TÜYAP yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.
ÖZTÜRK: MUTLUYUZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Türkiye en kısa sürede yapımı gerçekleştirilen büyük yatırımlardan bir tanesini Konya’mızda gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşamaktayız. Ayrıca Konya tarım fuarımızın sorunsuz, yoğun katılım ve 200 bini geçen ziyaretçisiyle çok verimli bir fuar olarak gerçekleştirilmiş olması sevindirici bir olaydır. Bizlerde buradan emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Şehrimize hizmet bizim gayemiz amacımız bu minvalde Sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
