ASKON Konya'dan Mevlana uyarısı! Ticarette de tavsiyelerine kulak verelim

ASKON Konya'dan Mevlana uyarısı! Ticarette de tavsiyelerine kulak verelim

Mevlana'nın 747. Vuslat Yıldönümünde ASKON Konya'dan önemli tavsiye. Şube Başkanı Sinacı, “Ticareti doğru yapabilmek için önce doğru bir insan olmak gerekir. Ticarette Hz. Mevlana’nın tavsiyelerine kulak vermeliyiz” dedi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Hz. Mevlana’nın 747. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında yaptığı açıklamada, ‘Mesnevi ve Ticaret’ konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Hz. Mevlana’nın düşüncelerinin ticaret noktasında da büyük önem arz ettiğine değinen Başkan Sinacı, “Hz. Mevlâna, insanlık tarihinde düşünceleriyle ve öğretileriyle çok önemli bir yere sahip olmakla beraber, hayatımızla ilgili her konuda bize ışık tutmaya devam etmektedir. Sadece İslam coğrafyasında değil, tüm dünyada görüşleri ve düşünceleriyle insanları etkilemiş bir din ve gönül adamıdır. Hoşgörünün ve barışın en önemli temsilcilerinden Mevlâna Celâleddin Rumi’nin bize öğrettiği tüm öğretileri hayatımızda uyguladığımız gibi ticarette uygulamak da bizlere çok önemli faydalar sağlamaktadır. Dürüstlüğün ve doğruluğun ticaretin temel yapı taşları olduğunu söyleyerek söze başlamak en doğrusu olacaktır. Ticareti doğru yapabilmek için önce doğru bir insan olmak gerekir. Hz. Mevlâna’nın bu yolda bize tuttuğu ışığı takip etmek, Mesnevi’de bize anlattığı öğütleri hayatımıza adapte etmek en doğru yolu bulmamızı sağlayacaktır. Mevlâna der ki; “Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır.” Kişi önce kendini geliştirmelidir ki bu tüm hayatına ve işine yansısın. Doğru yapılan her iş, kişiye güzellikler ve bereket getirir. Ayrıca Mevlâna bizlere “İki şey mühimdir. Birincisi; Okyanus gibi bol haysiyet. İkincisi; Elif gibi dimdik şahsiyet.” diye öğütlemiştir. Mevlana’nın yol gösterdiği gibi sizin işinize gösterdiğiniz saygı, doğruluk yolunda atmanız gereken ilk adımdır. Açgözlülük, hırs ve kibir, işinize asla bulaşmaması gereken şeylerdir. Bunlar sizi doğruluktan uzaklaştırır. Her zaman doğru için dürüstlük için çalışmayı ilke edinmek, Mevlana’nın ışığını takip edenler için en güzel yol olacaktır. “Ekmediğini biçemez hiç kimse. Buldu bir hazine falanca kişi ansızın. İş ne dükkân ne? Ondan istiyorum ben de." Baht işi hazine bulmak, nadir şey ona kavuşmak. Sana gereken, tende kudret oldukça çalışmak.” der Mevlâna ve bize aslında yapmamız gereken şeyleri birer birer anlatır. Çalışmak, çalışmak ve çalışmak. Ticarette işimizi doğru yapmak, insanlara yarar sağlamak, topluma katkıda bulunmak, dürüst olmak her bireyin temel amacı olmalıdır” dedi.

Sinacı, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Hoşgörünün simgesi olan Mevlana’yı anlatmak için bu satırlar da kelimelere de kifayetsiz kalacaktır. Fakat onun güzel ve ruhumuzu yakan sözleri her zaman aklımızdadır. Mevlana’yı anlamak önce onun öğütlerine kulak vermektir. “Cömertlik ve yardım etme konusunda akarsu gibi ol, Şefkat ve merhamette güneş gibi ol, Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol, Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol, Tevazu ve alçak gönüllükte toprak gibi ol, Hoşgörülülükte deniz gibi ol, Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.