ASKON Konya Başkanı Sinacı: İslam Dayanışma Oyunları'nın maddi kazancı da çok yüksek oldu

ASKON Konya Başkanı Sinacı: İslam Dayanışma Oyunları'nın maddi kazancı da çok yüksek oldu

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Konya iş dünyası olarak şehirde düzenlenen İslam Oyunları'nın heyecanını yaşadıklarını belirterek, oyunların şehre tanıtımın yanında maddi kazancının da çok yüksek olduğunu söyledi

Konya'da bugün başlayacak olan 56 ülkeden 4 bin 200 sporcu ile binlerce izleyicinin katıldığı 5. İslam Dayanışma Oyunları için tüm hazırlıklar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bir çok devlet temsilcisinin katılımıyla bu akşam saat 20.00’de Konya Büyükşehir Stadyumu’nda gerçekleşecek olan açılış seremonisi öncesi kente gelen heyetler adım adım şehri geziyor.

Konya iş dünyası ve esnaflar da şehrin ekonomisindeki canlanmadan memnun. Konuyla ilgili bir açıklama da ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı'dan geldi. Sinacı Konya iş dünyası olarak şehirde düzenlenen İslam Oyunları'nın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Konya'da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"KONYA ARTIK BÜYÜK BİR SPOR BAŞKENTİ"

Konya'da böylesine önemli bir etkinliğin yapılmasının önemli olduğunun altını çizen Başkan Sinacı, şehir olarak etkinliğe sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Atilla Sinacı, "56 ülkeden 4 bin 200 sporcu, 1200 antrenör ve yüzlerce izleyiciyi şehrimizde misafir ediyoruz. Şehrimiz İslam coğrafyasında spor yoluyla dostluğu, kardeşliği, barışı, huzuru, yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamaya katkı amacıyla düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'na en güzel şekilde ev sahipliği yapacaktır. Şehrimize yapılan spor yatırımları gurur veriyor. Herkes kabul etmeli ki Konya artık büyük bir spor başkenti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki El-Faysal gibi liderlerin şehrimizde buluşması da ayrı bir önem arz ediyor. Yapılan seremoni ise herkesi hayran bıraktı" diye konuştu.

"MADDİ KAZANCI DA ÇOK YÜKSEK OLDU"

İş dünyası olarak etkinliklerin şehirde yapılmasına vesile olan herkese teşekkür eder Sinacı, "Oyunların şehre tanıtımın yanında maddi kazancı da çok yüksek oldu. Konya'daki bütün oteller doldu. Restoranlarda Konya yemeklerimiz yoğun tüketiliyor. Hem sporcular, hem teknik ekip hem de izleyiciler adım adım Konya'yı geziyor" diye konuştu.

Sinacı, şehri etkinliklere en iyi şekilde hazırlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.