"Askıda Kardeşlik Var" kampanyası

"Askıda Kardeşlik Var" kampanyası

Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okul kantininden alışveriş yaptıktan sonra maddi durumu iyi olmayan arkadaşları için de askıya bir miktar para bırakıyor - Kantin işletmecisinin hazırladığı, üzerinde "2 kardeşlik parası, 5 kardeşlik paras

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, öğrencilerin yardımlaşma ve paylaşma duygularının geliştirilmesi amacıyla "Askıda Kardeşlik Var" kampanyası başlatıldı.

Öğrenciler okul kantininde kendi ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra, maddi durumu iyi olmayan arkadaşları için askıya bir miktar para bırakıyor.

Kantin işletmecisinin hazırladığı üzerinde "2 kardeşlik parası, 5 kardeşlik parası, 10 kardeşlik parası" yazan para büyüklüğünde kesilen renkli kartonlardan satın alan iyiliksever öğrenciler, bu kartonları askıya asıyor. Askıdan para kartonunu alan ihtiyaç sahibi öğrenci bu sayede alışveriş yapabiliyor.

Okul Müdürü Gönül Canan, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulda öncelikle vatanına ve milletine bağlı, hayırseverlik duyguları gelişmiş, kendisini düşünmenin yanı sıra arkadaşını, komşusunu, dostunu, sokaktaki vatandaşını düşünen insanlar yetiştirmek amacıyla bu tür faaliyetlere önem verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin "Askıda Kardeşlik Var" kampanyası ile güzel bir yardımlaşma örneği sergilediklerini aktaran Canan, insanların küçük şeylerle de mutlu olabildiklerini aktardı.

Öğrencilerin başlattığı kampanyayı desteklediklerini ifade eden Canan, şöyle konuştu:

"Mutluluğun sadece yeni bir cep telefonu, yeni bir ev ya da bir arabada olmadığını, bir insanı mutlu etmenin aslında en büyük mutluluk olduğunu öğrencilerimize öğretmek istiyoruz. Bu uygulamayı öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, kantincilerimizle hep birlikte destekliyoruz. İnşallah güzel sonuçlar alacağımızı umut ediyorum. Öğrencilerimiz de çok heveslendi ve sevinerek katılıyorlar. Burada en önemli şey alanı da vereni de kimsenin bilmemesi. Kimin aldığını, kimin kardeşlik parası bağışladığını bilmememiz bizim kültürümüzün en önemli şeyidir. 'Sağ elinin verdiğini sol elin bilmesin' kültüründen geliyoruz. İnşallah hem geleneğimizin kültürünü okulumuzda yaşatacağız hem de çocuklarımız bir insanı 50 kuruşla, 1 lirayla mutlu etmenin ne kadar önemli bir şey olduğunu anlayacaklar diye düşünüyorum."

Öğrencilerden Ahmet Hüsrev Dereli ise kampanyayla diğer arkadaşlarına yardımcı olarak sevap kazandıklarını belirtti.

Helin Güven de kampanya ile ihtiyaç sahibi arkadaşlarına yardımcı olduklarını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :