"Askerin botunu yıkama dahil her göreve razıyım"

"Askerin botunu yıkama dahil her göreve razıyım"

İç güvenlik harekatlarında terör örgütü PKK'ya karşı kahramanca mücadele eden gaziler, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev almak istiyor - Gazi Çelik: -"Ben geri kalan vücudumla da şehadet şerbeti içmeyi çok arzuluyorum. Cephede de gerisinde de gerekirse görev

KİLİS (AA) - MEHMET FATİH ASLAN - Suriye'nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren Güneydoğu gazileri, göreve hazır oldukları mesajını verdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yaptıkları sırada terör örgütü PKK'ya karşı kahramanca çarpışan gaziler, vatan uğruna vücutlarının bazı uzuvlarını kaybetti.

Dün olduğu gibi bugün de terör örgütünün karşısında çarpışmaya hazır bekleyen gaziler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (ÖSO), Özgür Suriye Ordusu ile yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na büyük önem veriyor.

Harekatta görev alan askerlerle sınırın sıfır noktasında bir araya gelen gaziler, görev verilmesi halinde gözlerini kırpmadan Mehmetçik'e desteğe gideceklerini belirtiyor.

- "Askerin botunu yıkamaya razıyım"

Kahraman gazilerden Muhammet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında Bingöl Yayladere'de terör örgütü ile girdikleri çatışmada yaralandığını söyledi.

Bir Mehmetçik olarak sınır hattında ve diğer tarafında görev yapan askerlere destek vermek için bulunduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Terör örgütüne karşı iki bacağımı ve bir gözümü kaybettim. Şu anda sınırda yapılan operasyona, bizim kaldığımız yerden devam eden komutanlara ve Mehmetçiklere destek vermek için geldik. Ezanlar susmasın, bayraklar inmesin diye iki bacağımı, bir gözümü verdim. Ben geri kalan vücudumla da şehadet şerbeti içmeyi çok arzuluyorum. Cephede de gerisinde de gerekirse görevden gelen bir askerin botunu yıkama dahil her göreve razıyım. Bir görev almayı çok istiyorum. Ülkem için, bayrağımızın dalgalanması gereken hangi yer varsa orası için canımı vermeye seve seve razıyım."

- "Vatan için gazi oldum"

Gazi Şakir Gülmez ise vatani görevini Diyarbakır'da sürdürdüğü sırada terör örgütünün döşediği mayına basarak sol bacağını kaybettiğini söyledi.

Yaklaşık 2 yıl tedavi gördükten sonra sağlığına kavuştuğunu belirten Gülmez, "Tedavi sürecinde 8 ay boyunca sırt üstü yatmak zorunda kaldım ve bir bacağımı kaybettim ama şükürler olsun ki bu vatan için gazi oldum." ifadesini kullandı.

Vatan için birilerinin şehit, birilerinin de gazi olduğunu vurgulayan Gülmez, gazi olduğu için mutlu olduğunu bildirdi.

Siirtli, Kürt bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya geldiğini aktaran Gülmez, şöyle dedi:

"Kürtlüğümle övünüyorum ancak hiçbir zaman PKK'ya destek vermedik. Halkımız da PKK'ya destek vermiyor. Terör örgütüne destek veren insanlarımız var ama keşke onlar da bu dış mihrakların oyunlarına inanmasalar. PKK, dış ülkelerin içimize soktuğu bir nifak tohumudur. Bizim ülkemizde Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i hiç kimse bu vatana hainlik etmez, bu vatan yanlış yapmaz. Bugün askerimiz, polisimiz, herkes Zeytin Dalı Harekatı'nda yek vücut olmuş, herkes burada. Vatandaşlarımız Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i ile herkes askerinin polisinin yanında. Bizler gaziler de olarak askerimizin yanındayız."

- "Şehitliğe talibiz"

Şehit çocuğu Sinan Yıldız da Özel Harekat Polisi olan babası Adil Yıldız'ın 1995 yılında Siirt'te şehit düştüğünü belirtti. Yıldız, "Kilis'te şehitliğe talibiz ve şehitlik yapmaya geldik." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :