"Askerimizin yanındayım ama.." 'Ama'dan öncesinin bir önemi yoktur derler, İmamoğlu!

"Askerimizin yanındayım ama.." 'Ama'dan öncesinin bir önemi yoktur derler, İmamoğlu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sonunda suskunluğunu bozdu ve Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı. Ancak İmamoğlu'nun mesajları herkesi memnun etmeyecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün verdiği talimat ile Fırat'un doğusundaki terör hedeflerine yönelik Barış Pınarı Harekatı'nın düğmesine basıldı.

 

Barış Pınarı Harekatı'nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden sevk ve idare eden Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK Komuta Kademesi, sabahın ilk ışıklarına kadar Karargah'taki çalışmalarını sürdürdü.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi, Barış Pınarı Harekatı'nın da planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçleri hedef alıyor.

Kamuoyunda yerli ve milli çevreler tarafından tam destek verilen operasyon hakkında yurt içinden bazı çatlak sesler de çıkıyor.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP, operasyonu manipüle etmek amacıyla, yalanlarla algı operasyonu yürütürken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İçimiz yana yana evet diyeceğiz" diyerek operasyona gönülsüz destek vermesi dikkat çekiyor.

Öte yandan, operasyonun işaret fişeğinin atıldığı pazartesi gününden itibaren derin bir sessizliğe gömülen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun bu suskunluğunun nedeni merak konusu olmuştu.

BİRİNİN İÇİ YANIYOR, DİĞERİNİN KAFASI RAHAT DEĞİL!

İmamoğlu nihayet dün sessizliğini bozdu ve sosyal medyada operasyona ilişkin bir mesaj paylaştı. CHP'li başkan ayrıca Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile yaptığı sohbette Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.

 

Operasyona destek veren ancak buna karşın "ama" demeyi de ihmal etmeden operasyona şerh düşen İmamoğlu'nun bu yorumu uzun süre tartışılacağa benziyor.

İşte Ahmet Hakan'ın kaleminden İmamoğlu'nun o mesajları;

"ASKERİMİZİN YANINDAYIM AMA KAFAM RAHAT DEĞİL

“TÜRKİYE’nin elbette kendini teminat altında hissetmesi lazım... Ama bölgedeki iki unsur, ABD ve Rusya, 24 saatte farklı tavırlar alabiliyor, bu yüzden bir yurttaş olarak kafam rahat değil, bu yüzden endişeliyim. Bir karmaşanın içine mi çekiliyoruz? Güvenli alan gerçekten oluşturabilecek mi? Suriyeliler oraya yerleştirilebilecek mi? Belirsizlikler var. Toplumumuz tam olarak aydınlanmış değil. Konunun uzmanı değilim, çok bilgi sahibi değilim ama kaygılıyım. Sonuçta şehitlerimiz oluyor ve buna çok üzülüyoruz. Ama yine de şunu vurgulamak istiyorum: Silahlı Kuvvetlerimizin, Mehmetçiğimizin tabii ki yanındayız”."