Asırlık çiftin 70 yıllık aşkı

Asırlık çiftin 70 yıllık aşkı

Midilli Adası'ndan ailesiyle çocuk yaştayken mübadeleyle Ayvalık'a gelen ve Cunda Adası'nın ilk otelini 59 yıl önce açan 102 yaşındaki Salim Ezer ile 91 yaşındaki eşi Cazibe Ezer'in sevgisi, ilk günkü aşkla devam ediyor- Salim Ezer: - "Ne desem 'Peki' der

BALIKESİR (AA) - HAKAN FİRİK - Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan, mübadele nedeniyle çocuk yaşta ailesiyle Balıkesir'in Ayvalık ilçesine gelen ve Alibey (Cunda) Adası'nın ilk otelini 59 yıl önce açan 102 yaşındaki Salim Ezer ile 91 yaşında eşi Cazibe Ezer, 70 yıldır mutlu bir evlilik sürdürüyor.

Ayvalık ile karayolu bağlantısı 1964'te yapılan köprü ile sağlanan Cunda Adası'ndaki 11 odalı otelini 1958'de açan ve hala işinin başında olan asırlık turizmci Ezer, evliliğinde de rekora koşuyor. 72 yıldır "Sevgililer Günü"nü kutlayan Ezer çifti, uzun ve mutlu bir evliliğin sırrının saygı ve sevgiden geçtiğini söylüyor.

14 Şubat Sevgililer Günü'nü 72. kez bir arada kutlayan Ezer çifti, kestikleri pastayı birbirlerine yedirdi. Salim Ezer, eşinin parmağına Sevgililer Günü hediyesi olarak bir de yüzük taktı.

- "Sağ kolum eşimdi"

Salim Ezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl nişanlı kaldıklarını ve 70 yıldır da evli olduklarını, bu süreci dayanışma içinde çalışarak geçirdiklerini belirterek "Ne desem 'Peki' der. 'Hayır' yok bunda. Tarlaya bostana falan gitmedik ama otel işlerimde, lokanta işlerimde bütün sağ kolum eşimdi. Onun için uzun bir mutlu hayat yaşadık. Bütün işlerimi görüyordu, yardımcım benim." diye konuştu.

- "Karı kocayı, koca karıyı dinleyecek"

Cazibe Ezer de 2 yıl nişanlı kaldıklarını, sonra evlendiklerini ve iki çocukları olduğunu aktardı. Evlilikte sevgi ve saygının önemini vurgulayan Ezer, şunları söyledi:

"Yemeğini, işini yapardım, evdeydim. Komşuya dahi ona sormadan çıkmazdım ben. İzin almadan komşuya gitsem kağıt yazıp masanın üstüne koyardım. Sözünden çıkmazdım. Mutlu evliliğin sırrı budur. Karı kocayı dinleyecek, koca karıyı dinleyecek. Mutluluk o. Evliliğimiz 70 yılın içinde. Bir oğlan, bir kız, başka çocuğumuz yok. İkisi de öğretmen emeklisi."

Ezer, uzun evlilikleri süresince çok şey yaşadıklarını ve biriktirdikleri anıların karşılıklı sevgiyi daha da güçlendirdiğini anlattı.

- "Birbirimizin gönlünü almasını biliyoruz"

Cazibe ve Salim Ezer çiftinin 68 yaşındaki oğulları Güven Ezer ise kendisinin de 35 yıldır evli olduğuna işaret ederek "Bizde boşanma diye bir şey yok. Aldık mı tamamdır. Her evlilikte inişli çıkışlı durumlar oluyor muhakkak ki. Olmamasına imkan yok. Yani en ufak bir şeyden bile sinirlenip birbirini kırma gibi bir şey oluyor ama en kısa zamanda birbirimizin hemen gönlünü almasını biliyoruz." dedi.

Eşi Meral Ezer de "Biz kavga da etsek küs yatağa girmeyiz. Küslüğümüz o bir iki saat içindedir ve birbirimizin gönlünü alırız. Küslüğümüz biter. Ben uzun evliliklerin sırrının bu olduğuna inanıyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :