Aşırı Yağışlar Sonrası Devasa Çukur Oluştu

Aşırı Yağışlar Sonrası Devasa Çukur Oluştu

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde etkili olan kuvvetli yağışlar, asfalt yol kenarında 4 metre genişliğinde ve 8 metre derinliğinde devasa bir çukurun oluşmasına neden oldu. Çukur, doğa tutkunu Nazım Sönmez tarafından keşfedildi ve vatandaşlarda merak uyandırdı.

Amanos Dağı Eteklerindeki Yol Çöktü

Geçtiğimiz günlerde Hatay’da yaşanan kuvvetli yağışlar, Dörtyol ilçesi Amanos Dağı eteklerindeki asfalt yolun kenarında ciddi bir çökmeye sebep oldu. Kuzuculu - Üçkoz yayla yolu Karapüren mevkiinden geçen asfalt yolda oluşan çukur, yol kenarında tehlike yaratıyor. Yaklaşık 4 metre genişliğinde ve 8 metre derinliğinde olan bu çukur, doğa gezileri yapan Nazım Sönmez tarafından fark edildi.

Aşırı Yağışlar Sonrası Devasa Çukur Oluştu

"Çukur Tehlike Arz Ediyor"

Doğa tutkunu Nazım Sönmez, Amanos dağlarında yağmurlu bir günde gezi yaparken yolun altında derin bir çökme fark ettiklerini belirtti. Sönmez, "Yağmurlu bir havada Amanos dağlarında gezi yaparken yolun altına doğru ilerleyen kendiliğinden oluştuğunu düşündüğümüz derin bir çökme ile karşılaştık. İçerisine girdiğimizde bir mağara mı yoksa geçmiş yıllarda bölgede yapılan maden arama çalışmasına bağlı bir çökme mi anlayamadık. Ancak oluşan çukur, günde yüzlerce aracın geçtiği asfalt yolun altında olması nedeniyle tehlike arz ediyor. Bizler elimizden geldiğince yoldan geçen sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Yetkili birimlerimizin burada inceleme yapmaları ve gerekli önlemleri almalarını istiyoruz" dedi.

Aşırı Yağışlar Sonrası Devasa Çukur Oluştu

Vatandaşlar Tedirgin

Çukurun yol kenarında bulunması sebebiyle vatandaşlar ve sürücüler arasında tedirginlik yaşanıyor. Doğa tutkunu Nazım Sönmez'in uyarıları üzerine yetkili birimlerin bölgeye gelerek gerekli incelemeleri yapması ve önlemleri alması bekleniyor. Çukurun oluşma sebebi ve olası tehlikelerin belirlenmesi için detaylı bir araştırma yapılması gerektiği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.