Ashab-ı Kehf'te Kadir Gecesi yoğunluğu

Ashab-ı Kehf'te Kadir Gecesi yoğunluğu

"Bin aydan hayırlı" olduğu kabul edilen Kadir Gecesi'nde Mersin'in Tarsus ilçesindeki Ashab-ı Kehf Mağarası'na giden vatandaşlar, dua edip Kur'an-ı Kerim okudu- Kur'an-ı Kerim'de Kehf Suresi'nde bahsi geçen mağarada, putlara tapmayı reddeden 7 gencin bera

MERSİN (AA) - Mersin'de, milattan sonra 2. yüzyıl başlarında putlara tapmayı reddeden 7 gencin sığındığı rivayet edilen Mersin'in Tarsus ilçesindeki Ashab-ı Kehf Mağarası, Kadir Gecesi dolayısıyla ilgi gördü.

"Bin aydan hayırlı" olan Kadir Gecesi'nde mağaraya gelen vatandaşlar dua edip Kur'an-ı Kerim okudu.

Mağaranın ilginç sarkıtlarında fotoğraf da çektiren vatandaşlar, ibadetlerini yan taraftaki camide yerine getirdi.

- Kehf Suresi'nde anlatılıyor

Kur'an-ı Kerim'de Kehf Suresi'nde bahsi geçen ve tüm dünyada "Yedi Uyurlar Mağarası" olarak bilinen mağara, diğer semavi dinlerin kitaplarında da anılıyor.

Milattan sonra 2. yüzyıl başlarında dönemin hükümdarı Dakyanus'un zulmünden kaçan 7 gencin beraberlerindeki bir köpekle mağaraya sığındığı ve burada 309 yıl uyuduğu rivayet ediliyor.

Ashab-ı Kehf Mağarası'nın Tarsus ilçesi dışında Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde ve dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu da öne sürülüyor.

Kadir Gecesi dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tarsus'taki mağara, çeşitli kentlerden ziyaretçileri ağırlıyor.

- Camiler de doldu

Kentte, Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar camilere akın ederken namaz kılıp dua etti.

Çocuklar da aileleriyle geldikleri camilerde dualara katıldı.

- Osmaniye

Osmaniye'de de Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti. Envar-ül Hamit Camisi'nde düzenlenen Kadir Gecesi programında İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu vaaz verdi, dua etti.

Kılınan namazın ardından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.





Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :