Asgari ücrete yeni zamda son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Asgari ücrete yeni zamda son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ek zam konusuna ilişkin, "Olağanüstü şartlar ortaya çıkarsa o zaman düşünülebilir fakat bugün gündemimizde böyle bir şey yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan dönüşünde uçakta "asgari ücrete zam olacak mı?" sorusunu yanıtladı. Devam eden Rusya-Ukrayna savaşına değinen Erdoğan, iki ülkenin liderleriyle yeniden görüşeceğini belirterek ''Artık hedefimiz bir an önce sizi bir araya getirmek diyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

- Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz. Başta bakanım olmak üzere sendikacılarla zaten sürekli irtibat halindeler, görüşüyorlar. Böyle bir şey var mı yok mu onu biz de görüyoruz zaten.

- Biliyorsunuz daha yeni asgari ücrette görülmemiş bir zam yapmak suretiyle asgari ücreti farklı bir noktaya çektik. Bir diğer adımda da yine emeklilerle ilgili artışları yaptık. Bundan sonra da vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Bu açıklamanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ek zam konusuna ilişkin, "Olağanüstü şartlar ortaya çıkarsa o zaman düşünülebilir fakat bugün gündemimizde böyle bir şey yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.