Asgari ücret 9 bin lira olur mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama: Sırtımızda küfe var..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret konusunda, "Bakanımla İşveren Sendikası Başkanı oturur konuşur, değerlendirme yaparız. İnşallah hayırlı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret konusunda, "Bakanımla İşveren Sendikası Başkanı oturur konuşur, değerlendirme yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, hayırlısıyla neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısının ardından gazetecilerin asgari ücretle ilgili sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Bakanımla İşveren Sendikası Başkanı oturur konuşur, değerlendirme yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız. İnşallah hayırlısıyla neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Hepsini düşüneceğiz. Eğitim, sağlık, adalet, altyapı, bunlar bir şeyle yapılacak değil mi? Sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor" ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRETİ YARIN AÇIKLAYACAĞIZ"

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı asgari ücretinin yarın açıklanacağını söyledi.

Son dönemde ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok beklentiyi gündemden çıkardıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücretten, emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da kısa sürede hal yoluna koyacağız. Bugün bakanımla bir kez daha konuşacağız ve yarın asgari ücreti açıklayacağız. Böylelikle asgari ücret konusunu da yoluna koymuş olacağız" açıklamasında bulundu.

ASGARİ ÜCRET 9 BİN LİRA OLUR MU?

TÜRK-İŞ'in "Teklifimiz 9 bin lira. Verirlerse imza atarız, vermezlerse o meselenin içinde bulunmayız" ifadelerini de değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Herkesin her söylediği ile adım atamayız. Bizim sırtımızda küfe var. Küfe olmayanlar rahat konuşur. Bunların hepsini düşüneceğiz. Eğitimden sağlığa bütün altyapıları düşüneceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.