ASELSAN, Konya'yla Kâr Rekoru Kırdı

ASELSAN, Konya'yla Kâr Rekoru Kırdı

Konya'da dev bir tesise sahip olan ASELSAN, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Ciro 15,1 milyar liraya ulaşırken, bakiye siparişler 11,1 milyar dolara çıktı. Şirketin net karı ise 1,2 milyar liraya yükseldi.

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketi ASELSAN, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, bu dönemde cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artırarak 15,1 milyar liraya çıkardı. ASELSAN'ın bakiye siparişleri ise 11,1 milyar dolara ulaşarak tarihi bir rekora imza attı. Şirketin net karı ise 1,2 milyar liraya yükseldi.

İhracat Odaklı Büyüme Stratejisi Başarılı

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, yaptığı açıklamada, ihracat odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda 2024 yılına hızlı bir başlangıç yaptıklarını ifade etti. Akyol, ilk çeyrekte hem milli savunma ekosistemine hem de ekonomiye sağladıkları katkıya değindi.

Akyol, "Tarihimizin en yüksek bakiye sipariş rakamına ulaştık. Böylece Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığı açısından ilkleri yaşadığımız verimli bir dönemi geride bıraktık. Ana Vatan, Gök Vatan ve Mavi Vatan için geliştirdiğimiz onlarca teknolojiyle, milletimizin geleceğe güvenle bakmasını sağladık." dedi.

Başarılı Projeler

ASELSAN, son dönemde birçok önemli projeyi başarıyla tamamladı. Bu projelerden bazıları şunlardır:

  • Tanklara İlave Yetenek Kazandırılması Projesi kapsamında M60T tankları ASELSAN'ın ileri teknolojisiyle donatıldı.
  • Üstün aviyonik sistemler ile güçlendirilen KAAN insansız hava aracı kanatlandı.
  • Ülkemizin ilk milli denizaltı savunma harbi sonarı olan Düşük Frekanslı Aktif Sonar Sistemi (DÜFAS) donanmaya kazandırıldı.
  • Otonom Sualtı Aracı Deringöz'ün ilk dalışlı testleri başarıyla tamamlandı.
  • MARLİN İnsansız Deniz Aracı ve YENER Mayın Tespit Sistemi envantere kazandırıldı.
  • MURAD Uçak Burun Radarımızı F-16 platformuna entegre edildi ve test uçuşlarına başlandı.
  • TOLUN Güdümlü Mühimmatı'nın ilk ihracat sözleşmesi imzalandı.
  • ASELFLIR-500 EO Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'nin ilk ihracatı gerçekleştirildi.
  • Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemi (ALP 300-G) güvenlik güçlerine teslim edildi.

Hedef: Dünyanın En Büyük 30 Savunma Sanayi Şirketinden Biri Olmak

ASELSAN, alanında dünyanın en iyi ürünlerini geliştirmek, oyun değiştirici teknolojiler üretmek ve ihracat odaklı büyümek olmak üzere üç temel vizyona sahip. Şirketin yurt içinde ve yurt dışında kullanılan 500'den fazla ürünü bulunuyor.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, "Hedefimiz ASELSAN'ı dünyanın en büyük 30 savunma sanayi şirketinden biri haline getirmek. Yüksek teknolojimizle, kaliteli ve hızlı üretimimizle, ihracat potansiyelimizle bu hedefe ulaşacağız." dedi.

ASELSAN'ın başarısı, Türkiye'nin savunma sanayindeki gücünü ve teknolojik kabiliyetini bir kez daha gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.