Aselsan Konya ve İŞKUR’dan Gençlere Dev İstihdam Fırsatı: İmzalar Atıldı

Aselsan Konya ve İŞKUR’dan Gençlere Dev İstihdam Fırsatı: İmzalar Atıldı

Aselsan Konya ile Konya İŞKUR, gençlerin mesleki deneyim kazanması ve savunma sanayiine hazırlanması amacıyla İşbaşı Eğitim Programı (İEP) protokolü imzaladı. Program, liseli gençleri istihdama kazandıracak.

Aselsan Konya ve Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, gençlerin çalışma hayatına adapte olmalarını ve sektörde doğrudan deneyim kazanmalarını amaçlayan kritik bir iş birliğine imza attı. İşbaşı Eğitim Programı (İEP) çatısı altında gerçekleşen protokolün imza törenine Konya İŞKUR İl Müdürü Önder Çiftci ile Aselsan Konya Genel Müdürü Serhan Özsoy katıldı.

İmzalanan bu protokolle birlikte Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu gençler, okulda edindikleri teorik bilgi ve becerileri Aselsan Konya bünyesinde pratikle buluşturma şansı elde edecek. Proje, genç yeteneklerin mesleki yetkinliklerini artırarak savunma sanayii alanında nitelikli iş gücüne dönüşmelerini ve istihdama doğrudan geçişlerini hedefliyor.

Önder Çiftci: “Nitelikli İnsan Kaynağı İçin Çalışıyoruz”

İş birliğine dair açıklamalarda bulunan Konya İŞKUR İl Müdürü Önder Çiftci, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi öncelik haline getirdiklerini belirtti. İşverenlerle kurulan bu tür güçlü ortaklıkların, hem gençlerin mesleki deneyim edinmelerine hem de işletmelerin aradığı nitelikli iş gücüne ulaşmalarına büyük katkı sunduğunu vurgulayan Çiftci, mesleki eğitimi istihdamla buluşturan projelere kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.

Serhan Özsoy: “Millî Yetkinlik Hamlesi’ni Destekliyoruz”

Sürdürülebilir üretimin temelinde yetişmiş insan gücünün yattığına dikkat çeken Aselsan Konya Genel Müdürü Serhan Özsoy, atılan imzanın stratejik önemine değindi. İŞKUR ile başlatılan bu programın gençlere savunma sanayii yetkinlikleri kazandıracağını belirten Özsoy, çalışmanın Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesindeki Millî Yetkinlik Hamlesi Projesi hedefleriyle tam uyum sağladığını dile getirdi.

Özsoy, bu önemli iş birliği için Konya İŞKUR İl Müdürlüğüne teşekkür ederek protokolün hem gençler hem de savunma sektörü adına hayırlı olmasını temenni etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.