Artvin'de taşkın riski azaltma çalışmaları

Artvin'de taşkın riski azaltma çalışmaları

DSİ Genel Müdürü Acu, Artvin'de 2003 yılından bu yana 46 derenin ıslah edildiğini, 2019 sonuna kadar da 27 derenin ıslahının tamamlanacağını bildirdi

ANKARA (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Artvin'de taşkın riski azaltma çalışmaları kapsamında 2003 yılından beri 46 derenin ıslah edildiğini, 2019 sonuna kadar da 27 derenin ıslahının sona erdirileceğini bildirdi.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Artvin'de 2003 yılından günümüze kadar 46 dere ıslahının tamamlandığını, yapılan tesisler ile toplamda 54 meskun mahal ve bin 415 dekar alanın taşkın riskinin azaltıldığını belirtti.

Kentte 2019 yılı sonuna kadar 27 dere ıslahının daha bitirileceğini, toplam 60 meskun mahal ile bin 265 dekar alanın taşkından korunacağını vurgulayan Acu, Artvin merkezde ve ilçelerde 19 derede taşkın koruma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Acu, yapılan çalışmalarla il merkezi, 7 ilçe, bir belde, 15 mahalle ve 27 köyde taşkın riskinin azaltılacağını ifade etti.

Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerinde 1 Eylül'de aşırı yağışlar sonucu taşkınlar meydana geldiğini, Borçka ve Hopa ilçelerindeki derelerin rusubi malzemelerle doldurulduğunu anımsatan Acu, şu değerlendirmede bulundu:

"Bakanımızın talimatları doğrultusunda diğer bölge müdürlüklerimizden makine ekipman ve personeller görevlendirilmiş olup, 2 Eylül'de toplu makineli çalışmalara başlanmıştır. 19 makine ekipman ve yaklaşık 25 personel ile öncelikle taşkının meydana geldiği Arhavi ilçesinde çalışma başlatılmıştır. Arhavi'deki Kapistre, Kavak, Lome, Yemişlik ve Porente deresinde taşkın sonrası gelen rusubi malzemeler, dozer ve ekskavatör yardımıyla temizlenerek, kamyonlarla döküm sahasına taşınmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :