Artvin Valisi Doğanay tır sürücülerini dinledi

Artvin Valisi Doğanay tır sürücülerini dinledi

Doğanay:- "Sarp Sınır Kapısı'ndan geçen yıl 6 milyon 633 bin yolcu, 791 bin 104 de araç giriş çıkış yaptı. Yani her geçen yıl yolcu ve araç trafiği artıyor"

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Sarp Sınır Kapısı'ndan geçen yıl 6 milyon 633 bin yolcu, 791 bin 104 de araç giriş çıkışı olduğunu belirterek, her geçen yıl yolcu ve araç trafiğinin arttığını söyledi.

Doğanay, Hopa-Sarp karayolu güzergahında bulunan ve Artvin Valiliğince kurulan yaklaşık 180 tır kapasiteli tır parkında incelemede bulundu.

Burada Sarp Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkmak üzere sıramatik uygulaması kapsamında sıra bekleyen tır sürücüleriyle sohbet eden Vali Doğanay, sürücülerin sorun ve taleplerini dinledi.

Doğanay, Kafkas ülkelerine açılan Sarp Sınır Kapısı'nın gerek yolcu gerekse araç trafiği bakımından Türkiye'nin en yoğun işleyen kapısı konumuna geldiğini ifade etti.

Vali Doğanay, 2011 yılında başlatılan kimlikle geçiş uygulamasıyla yolcu ve araç trafiğinin olağanüstü artış gösterdiğine dikkati çekerek, "Geçen yıl 6 milyon 633 bin yolcu, 791 bin 104 de araç giriş çıkış yaptı. Yani her geçen yıl yolcu ve araç trafiği artıyor." dedi.

Sınır kapısında devam eden modernizasyon çalışmalarından dolayı kapının yüzde 40 kapasiteyle hizmet verdiğini ve zaman zaman yolcu ve araç geçişlerinde gecikmelerin yaşandığını dile getiren Doğanay, şöyle devam etti:

"Sınır kapısı yıllarca 36 dönümlük alanda hizmet veriyordu. Artan yoğunluktan dolayı sahanın genişletilmesi ve daha modernize hale getirilmesi için 6 ay önce başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Modernizasyonun tamamlanmasıyla yolcular ve araç sürücüleri rahat nefes alacak. Geçişler daha hızlı hale gelecek."

Doğanay, Sarp Sınır Kapısı'nın Artvin başta olmak üzere ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını da söyledi.

Vali Doğanay, ziyaretin sonunda iyi yolculuklar dilediği tır sürücülerinin yaklaşan Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

Tır parkı sahasında İl Özel İdaresince inşa edilen ve tır sürücülerine hizmet verecek sosyal tesislerde incelemede bulunan Doğanay, yetkililerden bilgi aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :