Arnavutluk'ta sınırı sahte pasaportla geçmeye çalışan Türk karı koca yakalandı

Arnavutluk'ta sınırı sahte pasaportla geçmeye çalışan Türk karı koca yakalandı

TİRAN (AA) - Arnavuluk'ta sahte pasaportla Dıraç Liman Sınır Kapısı'nı geçerek İtalya'ya gitmeye çalışan biri kadın, ikisi çocuk 4 Türk vatandaşının...

TİRAN (AA) - Arnavuluk'ta sahte pasaportla Dıraç Liman Sınır Kapısı'nı geçerek İtalya'ya gitmeye çalışan biri kadın, ikisi çocuk 4 Türk vatandaşının yakalandığı bildirildi.

AA muhabirinin Dıraç Bölgesel Sınır ve Göç Müdürlüğü Suç Soruşturma Bölümü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Muhammed Yasir A. (39) ile eşi N.A. (34) beraberlerindeki iki çocukla sahte pasaport kullanarak sınırı geçmeye çalışırken gözaltına alındı.

Yetkililer, Muhammed Yasir A'nın gözaltında tutulduğunu ancak yaşları küçük çocuklar nedeniyle eşinin serbest bırakıldığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Söz konusu karı kocanın çocuklarıyla Dıraç Liman Sınır Kapısı'nı geçip İtalya'ya ulaşmaya çalıştıkları kaydedildi.

Dıraç Emniyet Müdürlüğü de bahsi geçen kişilerin kendi isimlerinin yazılı olduğu pasaportları kullandıklarını ancak sistemin pasaportları okumaması üzerine görevlilerin şüphelendiğini duyurdu.

Gözaltındaki Muhammed Yasir A. ile eşi ve çocuklarının, başkent Tiran'ın Babrru bölgesindeki Ulusal Yabancılar Kabul Merkezine sevk edildikleri ve işlemleri tamamlanana kadar burada kalacakları açıklandı.

Yetkililer, doğrulama ve yasal işlemlerin bitmesinin ardından N.A'nın çocuklarıyla Türkiye'ye gönderileceğini, Muhammed Yasir A'nın durumunun ise henüz netlik kazanmadığını belirtti.

Söz konusu kişinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının geçen yıl tespit ettiği, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Twitter'da propaganda aracı olarak kullandığı "Fuat Avni" hesabına istihbarat sağlayan trol ekibinden olduğu sanılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :