Arnavutköy'de engellilere iş imkanı

Arnavutköy'de engellilere iş imkanı

Arnavutköy Belediyesi ve İş-Kur işbirliğinde engelli vatandaşların işverenle buluşmaları amacıyla İstanbul'un önemli firmalarının katıldığı toplu işçi alımı görüşmeleri yapıldı- Mülakatlar sonucunda, 100'ü aşkın engelli vatandaşa, büyük ölçekli iş yerleri

İSTANBUL (AA) - Arnavutköy Belediyesi ve İş-Kur işbirliğinde, engelli vatandaşların işverenle buluşmaları amacıyla İstanbul'un önemli firmalarının katıldığı toplu işçi alımı görüşmeleri yapıldı.

Görüşmelerin ardından, 100'ü aşkın engelli vatandaşa, büyük ölçekli iş yerlerinde istihdam imkanı sağlanacak.

Arnavutköy Belediyesi Arnavutköy Yaşlı Ve Engelli Merkezi'nde ( AYEM) gerçekleşen Toplu İş Görüşmesi programının açılışında konuşan Belediye Başkanı Haşim Baltacı, bugünkü hayırlı etkinliğe katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, AYEM hakkında şunları söyledi:

"Gündüz bakımevinde, ailelerin bakmakla yükümlü olduğu, engelli ve yaşlı bireyleri gündüz misafir ediyoruz. Onların temel ve kişisel ihtiyaçlarını burada temin etmeye, biraz da hoş vakit geçirmeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca bu mekanda AYEM olarak bilinen, Arnavutköy yaşlılar ve engelliler merkezinin yönetim kademesi bulunuyor. Gerek sosyolojik gerekse psikolojik danışmalık, iş ve meslek edindirme, rehberlik hizmetlerinin verildiği yer burası. Tüm sosyal hizmetlerimiz bu mekandan sağlanıyor. 2009 yılından bu yana AYEM, engellilere yönelik meslek edindirme kurslarımızın sonucu olarak, yaklaşık 800 bireye iş imkanı sağladı. Bugün de yine yapılan bu çalışmaların sonucunda sertifika sahibi olan ve meslek edinen arkadaşlarımız duyarlı firmaların katkılarıyla inşallah, biraz sonra iş görüşmesi yapacaklar. 21 firma temsilcisi burada. Bu kuruluşlara çok teşekkür ederim."

Baltacı, çalışma hayatına katkıda bulunmak ve toplumsal duyarlılık açısından engelli vatandaşların da çalışma hayatının içinde olması gerektiğine dikkati çekti.

- "Aylığımı Afrin'e bağışlayacağım."

Konuşmanın ardından başlayan görüşmeler sonucunda, 100'ü aşkın engelli vatandaşa, büyük ölçekli fabrikaların ağırlıklı olduğu firmalarda istihdam imkanı sağlanacak.

AA muhabirine konuşan 28 yaşındaki doğuştan engelli İlhan Koçak, havalimanında çalışmak istediğini dile getirdi. Santral operatörü kursuna katıldığını ve sertifika aldığını ifade eden Koçak, "Havalimanında veya uygun bir işte operatör olarak işe girmek istiyorum. Yaklaşık 2 yıldır iş bulamıyorum. İş bulabilirsem aldığım maaşı Afrin'e bağışlacağım. Engelli arkadaşlarıma da meslek edinmelerini ve iş hayatlarına katılmalarını tavsiye ederim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :