Armut ağacı çiçek açtı

Armut ağacı çiçek açtı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, meyvesi bir hafta önce toplanan bir armut ağacı ekim ayında olunmasına rağmen çiçek açtı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, sonbaharın yaşandığı bugünlerde meyvesi daha geçen hafta toplanan bir armut ağacı çiçek açtı.

İlçenin Terzibaba Mahallesi'nde bir evin bahçesinde bulunan armut ağacının çiçek açması görenleri şaşırttı.

İlçede, geçtiğimiz hafta, Esence ve Munzur dağlarına yağan karla etkisini gösteren soğuk havanın etkisinin azalmasıyla yüzünü gösteren sıcaklar armut ağacının çiçek açmasına sebep oldu. Dalları tomurcuklanan ve çiçeklenen armut ağacı, sahibi Ednan Cihanbaş'ın da dikkatini çekti.

- "Ekim'in 14'ünde çiçek görmemiştik"

Bir hafta önce üzerinden meyvesini topladıkları armut ağacının tekrar çiçek açtığını gören Cihanbaş, ağacın fotoğrafını çekti.

AA muhabirine açıklama yapan Cihanbaş, şaşkınlığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Esence ve Munzur Dağı'nın zirvelerinde hala kar var. 3-5 gün önce soğuk oldu, hatta bu ağaç yapraklarını dökmeye başladı. Biz bu ağaçtan meyve de almıştık. Sabah bir baktım ağaç bembeyaz. Yalancı baharı mı ne yaşıyor, çiçek açmaya başladı. Ekim'in 14'ünde bu şekilde kesinlikle ağaçlarda çiçek görmemiştik. Ekim'in 14'ü demek Erzincan için yarı kış demekti ama havaların tekrar ısınmasıyla beraber ağaçlar çiçek açmaya başladı. Ben bunu çok ilginç buldum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :