Arkeolojik kazılar Türkiye'nin denetimine giriyor

Arkeolojik kazılar Türkiye'nin denetimine giriyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Yılsonu itibariyle tamamı Türk kazı koordinatörleri atıyoruz. Tamamen bizim denetimimiz altına girecek" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM'de gerçekleşen 2024 Merkezi Yönetim bütçe ve 2022 Kesin Hesap Kanun teklifi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Ersoy, arkeolojik kazılara yönelik önemli açıklamalarda bulunarak, "1863 yılından beri devam eden kazılara yeni bir soluk getiriyoruz. Geleceğe Miras Projesi kapsamında, tarihimizde ilk kez tamamı Türk kazı koordinatörleri atanacak. Yılsonuna kadar bu atamalar tamamlanacak ve kazılar tamamen Türkiye'nin denetimine girecek. Bu önemli adımı tarihi bütçelerle hayata geçiriyoruz" dedi.

Ersoy, ayrıca Faselise bölgesindeki beton dökme iddialarına da değinerek, "Tarihi eserlerin bulunduğu koyda herhangi bir çalışma yapılmadığını belirtmek isterim. Anıtlar Kurulu'nun ve Kazı Başkanlığı'nın onayladığı projeler çerçevesinde çalışmalar sürdürülmüş ve temelsiz yapılar inşa edilmiştir. Bu projeler hafta sonları binlerce ziyaretçi tarafından ilgi görmektedir" şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin eleştirilerine karşılık veren Ersoy, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı'nın "Yalan söylüyorsunuz" ifadelerine, "Siz yalan söylüyorsunuz" şeklinde cevap verdi.

Görüşmelerde ayrıca, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarıyla ilgili sorulara da değinen Bakan Ersoy, "Haydarpaşa ve Sirkeci, İstanbul'un kültür ve sanat ihtiyacına hizmet eden önemli kültür vahası olacak" açıklamasını yaptı.

Görüşmelerin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.