Arjantin'deki kayıp denizaltı

Arjantin'deki kayıp denizaltı

Rusya, arama kurtarma çalışmalarına katıldı

ANKARA (AA) - Arjantin'de 8 gündür kayıp olan denizaltının aranması çalışmalarına Rusya da destek verdi.

BBC'de yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile telefonda görüştü ve kayıp denizaltının bulunması için yardım teklifinde bulundu.

Rusya, bölgeye bir arama gemisi ve uzman ekip gönderecek.

44 mürettebatı olan kayıp denizaltıyı arama faaliyetlerine aralarında ABD ve İngiltere'nin de bulunduğu 10'dan fazla ülke katılıyor.

- Arama çalışmaları kritik safhada

Bu arada Arjantin Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Yüzbaşı Enrique Balbi, arama faaliyetlerinin kritik safhaya ulaştığını, denizaltıdaki oksijen sağlayıcısının bitmek üzere olabileceğinden endişe duyduklarını ifade etti.

Denizaltıda patlama olduğu yönündeki iddialara değinen Balbi, denizaltının kaybolmasından birkaç saat sonra bölgede yüksek bir ses tespit edildiğine ilişkin haberlerin araştırıldığını sözlerine ekledi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Carlos Zavalla, kayıp denizaltıyla "bağlantı problemi" yaşadıklarını ifade ederek mürettebat yakınlarından ümitlerini yitirmemelerini istedi.

Arjantin ordusuna ait ASA San Juan isimli denizaltıdan 15 Kasım'dan bu yana haber alınamıyor.

Elektrik arızası rapor eden denizaltıyla telsiz bağlantısı, başkent Buenos Aires'in 250 kilometre güneyindeki üsse geri dönerken kıyıdan 430 kilometre açıkta kesilmişti.

Alman yapımı dizel elektrikli denizaltı, 1983 yılında Arjantin donanmasına katılmıştı.






.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :