Arjantin'de ekonomi politikaları protesto edildi

Arjantin'de ekonomi politikaları protesto edildi

BUENOS AIRES (AA) - Güney Amerika ülkesi Arjantin'de devlet başkanının işten çıkarmaları ve yardım ödeneklerindeki düşüş protesto edildi.Başkent...

BUENOS AIRES (AA) - Güney Amerika ülkesi Arjantin'de devlet başkanının işten çıkarmaları ve yardım ödeneklerindeki düşüş protesto edildi.

Başkent Buenos Aires'te on binlerce kişi, Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin izlediği işten çıkarma ve yardım ödeneklerinin kesilmesi gibi politikaları protesto etti.

Ülkedeki protesto gösterilerinde halk, hükümete yönelik öfkesini duyurabilmek amacıyla devlet başkanlığı sarayı önünde toplandı.

Arjantin İşçiler Sendikası Genel Başkanı Pablo Micheli, "Haykırışlarımızı duymaz ve bize cevap vermezlerse, toplumsal çatışma çıkacak. Bizi dinlemezlerse ülke çapında er ya da geç greve gidilecek." ifadesini kullandı.

Ülkenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jorge Triaca, ekonomide güveni kazanmak için önemli bir geçiş dönemi yaşandığını vurgulayarak bu dönemin en kısa zamanda atlatılmasını umduğunu söyledi.

Macri'nin devlet başkanlığına geldiği aralık ayından bu yana yüksek harcamaların düşürülmesi için binlerce kamu görevlisinin işine son verilmişti.

Macri ise ülkenin zayıf ekonomisinin güçlendirilmesi adına önlemlerin gerekli olduğunu savunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :