Arif Sağ'dan kötü haber...

Arif Sağ'dan kötü haber...

Arif Sağ öldü mü? Sevilen türkücü Arif Sağ kimdir? Geçtiğimiz aylarda Küba'da aşı tedavisi gördükten sonra yurda dönen usta sanatçı Arif Sağ, yeniden hastaneye kaldırıldı.

Vatandaşlarımızın merak ettiği Arif Sağ ile ilgili bilgileri haberimizde derledik. Sevilen türkücü Arif Sağ öldü mü? Biz de merak edilenleri derledik. Geçen yıl eşi Yıldız Sağ'ı kanserden kaybeden ve kendisine de akciğer kanseri teşhisi konulan Arif Sağ, 5 seanslık aşı tedavisi gördükten sonra yurda dönmüştü. Ünlü türkücü ile ilgili detaylar merakla araştırılmakta. Peki, Arif Sağ öldü mü? Sevilen türkücü Arif Sağ kimdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Arif_Sag_oldu_mu_Neden_oldu_Sevilen_turkucu_Arif_Sag_kimdir_kac_yasnda_asfa_2

DURUMU CİDDİ

Bir süredir kanser tedavisi gören usta sanatçı Arif Sağ apar topar hastaneye kaldırıldı. Sağ, geçtiğimiz ay Küba'da tedavi görmüştü.

Geçtiğimiz aylarda Küba'da aşı tedavisi gördükten sonra yurda dönen usta sanatçı Arif Sağ, yeniden hastaneye kaldırıldı.

Geçen yıl eşi Yıldız Sağ'ı kanserden kaybeden ve kendisine de akciğer kanseri teşhisi konulan Arif Sağ, 5 seanslık aşı tedavisi gördükten sonra yurda dönmüştü.

MESAM'a kayyum atanmasının ardından yönetim kurulu başkanlığı görevinden alınan ve bu duruma oldukça sinirlenen Arif Sağ'ın durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

ARİF SAĞ'IN EŞİ YILDIZ SAĞ KİMDİR?

Arif Sağ geçen yıl eşi Yıldız Sağ'ın ölümü ile yıkılmıştı. Yıldız Sağ'ı alevi inancına uygun olarak cenazesinde saz çalınarak uğurlanmıştı. Arif Sağ'ın Tolga Sağ isminde bir oğlu ve Aslı Sağ isminde bir kızı var. Arif Sağ'ın çocuklarından olan torunları da hayatında önemli yere sahipler.

Arif Sağ'ın eşi Yıldız Sağ da kanser hastalığı ile mücadele etmiş ancak hastalığa yenik düşmüştü. 62 yaşında ölen Yıldız Sağ, son günlerinde eşi Arif Sağ ve oğlu Tolga Sağ ile objektiflere böyle poz vermişti.

fsafArif_Sag_oldu_mu_Neden_oldu_Sevilen_turkucu_Arif_Sag_kimdir_kac_yasnda

ARİF SAĞ KİMDİR

Arif Sağ aslen nereli ve kaç yaşındadır? 72 yaşında olan Arif Sağ aslen Erzurum'un Aşkale İlçesi Dallı köyündendir. 1945 yılında Dallı köyünde dünyaya gelen Arif Sağ, küçük yaşlarından itibaren saz çalmaya başladı. Arif Sağ, İstanbul'da Nida Tüfekçi'nin öğrencisi oldu. 60'lı yılların sonunda TRT İstanbul Radyosu'na bağlama sanatçısı olarak giren Arif Sağ, 1976 - 1982 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Birçok ünlü sanatçıya kaset çalışmalarında yardımcı olan Arif Sağ, 10'dan fazla albüm çıkardı. 1987 ve 1991 yılları arasında Ankara milletvekilliği de yapan Arif Sağ, 2 Temmuz 1993'teki Sivas Katliamı'ndan sağ kurtulmuştu. Bağlamadaki en büyük üstatlar arasında yer alan Arif Sağ, 2000 yılında ünlü İspanyol flamenko gitarist Tomatito ile Avrupa'nın 12 şehrinde konser verdi.

safffsdArif_Sag_oldu_mu_Neden_oldu_Sevilen_turkucu_Arif_Sag_kimdir_kac_yasnda

ARİF SAĞ İLE ORHAN GENCEBAY BİRBİRİNE GİRMİŞTİ

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM)’a yeni yönetim kurulu atandı. Kültür Bakanlığı yaptığı incelemeler neticesinde mevcut yönetim kurulunun yerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah'ı üye olarak atadı

Meslek birliği son olarak Orhan Gencebay’ın yönetim kurulundan istifası ve yeni genel kurul öncesi muhalif oluşumla gündeme gelmişti. MESAM’a 2014 yılında kayyum atanmıştı.

İşte o karar:

TÜRKiYE MUSİKİ ESERi SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİNE

Birliğinizin idari ve mali işlemlerinin denetlenmesi, bir önceki teftişte sunulan tekliflerin yerine getirilip getirilmediğinin tespiti ve bazı üyeler tarafından ileri sürülen iddialarla ilgili gerçekleştirilen incelemeler neticesinde yapılan tespitlere dayanılarak alınan 05.03.2018 tarihli ve 179431 sayılı Bakanlık Makamının Olurları kapsamında Birliğiniz üyelerinin daha fazla zarar görmemesinin bakımından;

-Birliğinizde 3 üç) ay içerisinde olağanüstü genel kurul yapılması,

Olağanüstü genel kurul yapılıncaya kadar mevcut yönetim kurulunun tedbiren işten el çektirilmesine ve yerlerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah’ın asıl üye olarak: Vedat Çetinkaya, Celal Yarıcı, Osman İşmen, Yücel Erzen, Alı Kocatepe, İclal Aydın ve Selahattin Akarsu'nun ise yedek üye olarak atanması

-Mart ayı içerisinde yapılacağı bildirilen olağan genel kurulun, olağanüstü genel kurul süreci göz önünde bulundurularak ertelenmesi, hususları uygun görülmüş olup gereğinin ivedilikle yerine getirilerek tarafımıza bilgi verilmesini önemle rica ederim.