Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği:

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği:

"Tüm Suriye halkının özgürce katılacağı bir referandum yapmadan, Suriye Kürt Ulusal Konseyinin ülkeye bir anayasa sunma hakkı yoktur"

ŞANLIURFA (AA) - Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği, Suriye Kürt Ulusal Konseyinin anayasa hazırlıklarını kabul etmediklerini bildirdi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Suriye Kürt Ulusal Konseyinin anayasasının Arap ve Türkmenlerin düşüncesini temsil etmediği ifade edildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Tüm Suriye halkının özgürce katılacağı bir referandum yapmadan, Suriye Kürt Ulusal Konseyinin ülkeye bir anayasa sunma hakkı yoktur. Suriye Kürt Ulusal Konseyinin Suriye’yi bölmeye çalışan terör örgütü PYD'nin resmi temsilcisi olduğundan şüphe ediyoruz. Ülkeyi bölmek ve onun sosyal yapısını çözmek amacıyla yürütmek istedikleri projenin, ne devrime ne toprağa ne de Suriye halkına hiçbir yararı olmaz. Bu nedenlerle bizler bu anayasayı kesinlikle kabul etmiyoruz, Şam’ın zalimi düştükten sonra tüm Suriye halkını temsil edecek ve tüm vatandaşların özgürlüğünü, eşitliğini ve onurunu garantileyecek ve Suriye toprağını bir coğrafi bütün olarak hüküm edecek bir anayasa istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :