Arap Ligi Mülteciler Sorumlusu Sani Erbil'de

Arap Ligi Mülteciler Sorumlusu Sani Erbil'de

Sani:- "Erbil'deki sığınmacı kamplarını ziyaret ettik ve karşımıza çıkan tablo her şeyi net bir şekilde ortaya koydu. Sığınmacıların durumunu iyileştirmek için bölgeye maddi yardım yapılması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz"- Barzani Yardım Vakfı

ERBİL (AA) - Arap Ligi Mülteciler Sorumlusu Hise El Sani, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) sığınmacı ve iç göçmenlerin durumunu yakında takip etmek için Erbil geldi.

Sani, bölgedeki uluslararası insani yardım ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelerek bölgedeki sığınmacı ve iç göçmenlerin durumu hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Sani ve Barzani Yardım Vakfı Başkanı Yardımcısı Musa Ahmet ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Kürt bölgesine ikinci kez ziyaret ettiğini belirten Sani, "Suriye'nin komşusu tüm ülkeleri ziyaret ediyoruz ve bu çerçevede Kürdistan bölgesine de geldik. Suriye başta olmak üzere ve diğer bölgelerde çıkan çatışmalardan dolayı evlerini terk edip buraya sığınan vatandaşların durumunu yakında görmek istedik" ifadelerini kullandı.

Kürt bölgesinin ekonomik açıdan zor bir süreçten geçtiğini anlatan Sani, "Arap Ligi olarak bu yükün hafifletilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Erbil'deki sığınmacı kamplarını ziyaret ettik ve karşımıza çıkan tablo herşeyi net bir şekilde ortaya koydu. Sığınmacıların durumunu iyileştirmek için bölgeye maddi yardım yapılması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, Barzani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Musa Ahmet de "Arap Ligi bölgedeki sığınmacıların durumunu yakından takip etmek istiyor. Sayın Sani'nin ziyareti aracılığıyla durum gerekli yetkililere iletilecektir. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri istenilen düzeyde sığınmacılara yardım eli uzattı ancak Arap Ligi henüz Kürdistan bölgesine yeterli düzeyde destek sunmadı" dedi.

Bölgedeki sığınmacıların gözünün yardım kuruluşlarından gelecek destekte olduğunu vurgulayan Ahmet, şunları kaydetti:

"Kürdistan bölgesinin ekonomik durumu bu yıl kötü ve halk zor bir durumdan geçiyor. Herkesin gözü uluslararası yardım kuruluşlarında."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :