Arap Birliği ve AB dışişleri bakanları toplantısı

Arap Birliği ve AB dışişleri bakanları toplantısı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini:"AB, Libya'daki taraflardan kimseye silah desteği vermiyor. Libya'nın mali yardımlara ihtiyacı yok ancak taraflar arasında birliğin sağlanması için çalışmak gerekiyor"

KAHİRE (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin Libyalı taraflardan kimseye silah desteği sağlamayacağını söyledi.

Mogherini, Mısır'ın başkenti Kahire'de Arap Birliği ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bakanları arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ve Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Arap Birliği merkezinde yaptıkları görüşmelerde Suriye, Libya ve Yemen'deki krizleri ele aldıklarını belirten Mogherini, "AB, Libya'daki taraflardan kimseye silah desteği vermiyor. Libya'nın mali yardımlara ihtiyacı yok ancak taraflar arasında birliğin sağlanması için çalışmak gerekiyor." dedi.

Mısır, Ürdün, Türkiye ve Almanya'da meydana gelen terör saldırılarına işaret ederek, Avrupa ve Ortadoğu'nun aynı tehditlerle karşı karşı olduğunu dile getiren Mogherini, terör tehditleri karşısında mücadelenin başarılı olmasının eşitliği sağlama, eğitimi geliştirme ve gençlerle ilgilenmeyi kapsayacak iş birliğine bağlı olduğunu kaydetti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt da toplantıda Avrupa-Arap dünyası ilişkilerinin görüşüldüğünü aktararak, sosyal ve ekonomik alanlarına uzanacak ortak eylem planlarının belirlendiğini ifade etti.

Tunus Dışişleri Bakanı Cihinavi ise söz konusu toplantının, gelecek dönemde ortak çalışmaya yönelik bir adım oluşturması üzerine Arap Birliği zirvesinde alınan kararla gerçekleştiğini vurguladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :