Aranan ilacın "doğru adresi" belli olacak

Aranan ilacın "doğru adresi" belli olacak

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun çağrısının ardından 2,5 ayda 10 bin eczane tarafından 70 milyon kutu ilacın stok kaydı düzeltildi- Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Gürsöz:- "Ülkemizde yıllık tüketilen 2 milyar kutuyu aşkın ilaç, üretimden

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun (TİTCK), İlaç Takip Sistemi'ne (İTS) bildirimi yapılmayan satışları önlemek için eczacılara yönelik çağrısının ardından 2,5 ayda 70 milyon kutu ilacın stok kaydı düzeltme işlemi yapıldı.

TİTCK Başkanı Hakkı Gürsöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun çağrısı sonrasında 10 bin eczanenin stok kayıtlarını düzeltme işlemini gerçekleştirdiğini belirterek, eczacılara stok bildirimi için tanınan sürenin 30 Kasım'da sona erdiğini anımsattı.

Eczacılara, gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür eden Gürsöz, "Yeni yıldan itibaren kayıtların daha düzenli tutulacağına inancımız tamdır." dedi.

Gürsöz, gelecek yıl ilaç tedarik yönetiminde yeni bir aşamaya geçilececeğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Ülkemizde yıllık tüketilen 2 milyar kutuyu aşkın ilaç, üretimden hastaya ulaşana kadar daha etkin bir biçimde takip edilebilecek. Aranan ilaçlar doğru adreste kolaylıkla bulunabilecek. Yani herhangi bir ilacın hangi eczanede olduğu hemen tespit edilebilecek. Eczaneler de stoklarında olmadığı halde sistemde görünen ilaçların sebep olduğu karışıklıktan kurtulmuş olacak. İlaç Takip Sistemi çok daha etkin bir İlaç Tedarik Yönetim Sistemi haline dönüşecek."

Yeni dönemle birlikte denetimlerin etkinliğinin de artacağını vurgulayan Gürsöz, stok kayıtlarının düzeltilmesinin ardından başta antibiyotikler olmak üzere psikiyatri ve solunum yolu hastalıklarında kullanılan tüm ilaçların satışının ve kullanımının mercek altına alınacağını sözlerine ekledi.









AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :